Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βενεζουέλα: “Οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν διότι προσπαθούσαν να αποδράσουν”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Λεοπόλντο Λόπες και ο Αντόνιο Λεντέσμα που βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, συνελήφθησαν διότι προσπαθούσαν να αποδράσουν και εξαιτίας των πολιτικών τους δηλώσεων, έγινε σήμερα γνωστό από το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Λάβαμε πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών που έκαναν λόγο για ένα σχέδιο απόδρασης» σημειώνει το Ανώτατο Δικαστήριο σε ένα δελτίο τύπου όπου επίσης διευκρινίζεται ότι οι δύο πολιτικοί δεν σεβάστηκαν τις «συνθήκες κατ’ οίκον κράτησής τους», βάσει των οποίων απαγορευόταν κάθε απόπειρα «πολιτικού προσηλυτισμού» από τον ένα και κάθε «δήλωση προς οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης» για τον άλλο.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε εφόδους που πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα στις οικίες τους, είπαν σήμερα οι οικογένειές τους.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εξέφρασαν σήμερα τη «βαθιά τους ανησυχία» μετά την «φυλάκιση των δύο αρχηγών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, κρίνοντας ότι είναι μια «νέα απόδειξη του αυταρχισμού του καθεστώτος» του Νικολάς Μαδούρο.

Η σύλληψη του Λεοπόλντο Λόπες, ιδρυτή του κόμματος Voluntad Popular και του δημάρχου του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα είναι «ένα ακόμη βήμα στην άσχημη πορεία της Βενεζουέλας», τόνισε στο Twitter υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Φρανσίσκο Παλμιέρι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε