Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος: Απόλυτη καταδίκη της βίας στην Ουκρανία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

“Η Ελληνική προεδρία της ΕΕ καταδικάζει απερίφραστα κάθε έναν, που δίνει κίνητρο ή υποκινεί την άσκηση βίας ή κλιμακώνει τη βία” αναφέρει σε δήλωση του ο Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παρέμβαση στην έκρυθμη κατάσταση, που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην Ουκρανία πραγματοποιεί εκ νέου η ΕΕ μέσω δήλωσης του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, Ευάγγελου Βενιζέλου. Συγκεκριμένα ο κύριος Βενιζέλος επισημαίνει στη δήλωση του: “Ας ελπίσουμε ότι η χθεσινή εκεχειρία στην Ουκρανία είναι ένα πρώτο βήμα προς την εκτόνωση της κατάστασης και την αποκλιμάκωση της βίας. Η καταδίκη της βίας είναι απόλυτη και πρέπει όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες της Ουκρανίας να συμβάλουν ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, να φτάσουμε σε μια κυβέρνηση συνθετική, συναινετική, που θα οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ενότητας, της αποκατάστασης της τάξης, της διαφύλαξης της εδαφικής της ακεραιότητας και θα οδηγήσει τον ουκρανικό λαό προς τον μεγάλο του στόχο, που είναι να αναδειχθεί ως ένα μεγάλο έθνος και ένας μεγάλος παράγοντας της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως είναι και όπως δικαιούται να είναι”.

Κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας με ειδικό ρόλο των ΗΠΑ και της Ρωσίας ζητά η ΕΕ μέσω του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Ουκρανία

Ο κύριος Βενιζέλος αναφέρει επίσης ότι η Ελληνική προεδρία στρέφει τη σκέψη της στα θύματα, στις οικογένειες των νεκρών, στους τραυματίες και καταδικάζει απερίφραστα κάθε έναν που δίνει κίνητρο ή υποκινεί την άσκηση βίας ή κλιμακώνει τη βία. Ο προεδρεύων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων επιμένει στη δήλωση του ότι επείγει η ευρύτερη κινητοποίηση όχι μόνον της ΕΕ αλλά και ευρύτερα της διεθνούς κοινότητας κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο της Ουάσιγκτον και της Μόσχας και στα μηνύματα, που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ όψιν τόσο ο Ουκρανός πρόεδρος, Γιανουκόβιτς όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αιματηρή εμφύλια σύρραξη.

Διαβάστε επίσης

“Έσπασε” η εκεχειρία στην Ουκρανία – “Πνίγεται” ξανά στο αίμα η πλατεία Ανεξαρτησίας – Σκληρές εικόνες – ΔΕΙΤΕ LIVE

Κίεβο, πριν και μετά: Μια συγκλονιστική φωτογραφία από την Ουκρανία

26 νεκροί για την εκεχειρία – Αρχίζει ο διπλωματικός “πόλεμος” στην Ουκρανία

Μέρκελ – Πούτιν για Ουκρανία: Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε