Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

“Έσπασε” η εκεχειρία στην Ουκρανία – “Πνίγεται” ξανά στο αίμα η πλατεία Ανεξαρτησίας – Σκληρές εικόνες – ΔΕΙΤΕ LIVE

“Έσπασε” η εκεχειρία στην Ουκρανία – “Πνίγεται” ξανά στο αίμα η πλατεία Ανεξαρτησίας – Σκληρές εικόνες – ΔΕΙΤΕ LIVE

– Συγκλονίζουν οι εικόνες από την πλατεία Ανεξαρτησίας
– Φωτογράφος Reuters: Είδα 15 πτώματα στην πλατεία – Για 25 νεκρούς μιλούν ξένοι ανταποκριτές
– Ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι, έχουν εντολή να πυροβολούν
– Λίγες ώρες κράτησε η εκεχειρία που κήρυξαν Γιανουκόβιτς και αντιπολίτευση
– Πληροφορίες πως 100 αστυνομικοί προσχώρησαν στο στρατόπεδο των διαδηλωτών
– 28 οι νεκροί των συγκρούσεων στην Ουκρανία μόνο το τελευταίο 48ωρο
– Ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχαν στο Κίεβο με τον Γιανουκόβιτς οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκεχειρία ήταν και πάει. Ούτε 12 ώρες δεν κράτησε η κατάπαυση πυρός που κήρυξαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το πολεμικό σκηνικό “επέστρεψε” στην πλατεία Ανεξαρτησίας και οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ συγκλονίζουν. Από τις φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters προκύπτει ότι από τις νέες συγκρούσεις στην πλατεία Μαϊντάν υπάρχουν τουλάχιστον δυο νεκροί. Απεσταλμένοι διεθνών ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για τουλάχιστον 10 νεκρούς. Επισήμως, δεν υπάρχει απολογισμός.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν στο πλήθος, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμη και αυτόματα όπλα!

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ

Ξαφνικά, επικράτησε χάος και πανικός. Διαδηλωτές φορώντας κράνη και οπλισμένοι με ρόπαλα και ασπίδες, ανέβηκαν στα δικά τους οδοφράγματα και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που οπισθοχώρησαν για αρκετές εκατοντάδες μέτρα εγκαταλείποντας το έδαφος που κατέλαβαν με έφοδο κατά τη διάρκεια της νύκτας. Έτσι, ανακατέλαβαν την πλατεία Ανεξαρτησίας, το σύμβολο του κινήματος αμφισβήτησης του Γιανουκόβιτς. 




Ο ανταποκριτής του Guardian, Ian Traynor, μετέδωσε πως από τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν, είδε τουλάχιστον 30 τραυματίες.




Οι εικόνες σοκάρουν: άνθρωποι αλλόφρονες να μεταφέρουν τραυματίες σε αυτοσχέδια φορεία. Φωτιές, εκρήξεις, ρίψεις νερού από την αστυνομία, μολότοφ από τους διαδηλωτές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλυψαν την οπισθοχώρησή τους με πυρά πλαστικών σφαιρών που τραυμάτισαν περί τους δέκα διαδηλωτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα ιατρικά κέντρα εκστρατείας της αντιπολίτευσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έγιναν στόχος των πυρών ελεύθερου σκοπευτή πριν από την έφοδο των διαδηλωτών και ότι είκοσι αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί.


Ο Christopher Miller, συντάκτης της Kiev Post μετέδωσε πως οι διαδηλωτές έπιασαν “αιχμάλωτους” τουλάχιστον πέντε άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Ιδού η φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter…
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER @ChristopherJM
Και όλα αυτά ενώ ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ΜΟΝΟ το τελευταίο 48ωρο “ανεβαίνει” στους 28, ενώ οι τραυματίες φτάνουν στους 287.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τέσσερις νέοι μικρότεροι των 18 ετών και δύο αλλοδαποί περιλαμβάνονται στους τραυματίες από τις συγκρούσεις χθες το βράδυ στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων.

Εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης, οι Ουκρανοί αθλητές που μετείχαν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το Σότσι.

“Πυροβόλησαν” και τη διπλωματία

Η νέα έξαρση της βίας έφερε και την ακύρωση της συνάντησης που θα είχαν σήμερα στο Κίεβο οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Λοράν Φαμπιούς, Φράντς – Βάλτερ Στέινμαγερ και Ράντοσλαβ Σικόρσκι εγκατέλειψαν το Κίεβο για λόγους ασφαλείας χωρίς να συναντήσουν τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς! “Αναχώρησαν. Δεν θα δουν τον πρόεδρο για λόγους ασφαλείας”, δήλωσε διπλωματική πηγή.

Σημειώνεται πως σήμερα εξαιτίας των συγκρούσεων έχει κλείσει το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίεβο, πριν και μετά: Μια συγκλονιστική φωτογραφία από την Ουκρανία

26 νεκροί για την εκεχειρία – Αρχίζει ο διπλωματικός “πόλεμος” στην Ουκρανία

Μετά το λουτρό αίματος στην Ουκρανία τώρα ο Γιανούκοβιτς ζητά εκεχειρία – ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ από τις διαδηλώσεις

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Κίεβο – Εντολή του Γιανούκοβιτς να “καθαρίσουν” την πλατεία Ανεξαρτησίας από τους “τρομοκράτες” – ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Μια 30χρονη Ουκρανή μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στη χώρα της

Ουκρανία: Διαδηλώτρια πέφτει νεκρή από σφαίρα! – Βιντεο – σοκ!

Ουκρανία: Ο Ναός έγινε… χειρουργείο! Συγκλονιστικές εικόνες

Χάος κι εθνικό πένθος για τους 25 νεκρούς στο Κίεβο – Έκτακτη Σύνοδος της Ε.Ε. για την Ουκρανία – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Αίμα και θάνατος στην Ουκρανία – Νεκροί στους δρόμους του Κιέβου – Συνεχείς επιχειρήσεις της αστυνομίας στην πλατεία Ανεξαρτησίας – ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε