Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Wagner: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δημιούργησε το τέρας που τώρα τον δαγκώνει, λέει ο Ζοζέπ Μπορέλ

Wagner: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δημιούργησε το τέρας που τώρα τον δαγκώνει, λέει ο Ζοζέπ Μπορέλ

«Το τέρας που ο Πούτιν δημιούργησε με την Wagner, τώρα τον δαγκώνει. Το τέρας ενεργεί εναντίον του δημιουργού του», τόνισε σήμερα (26.06.2023) ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία μετά από την ανταρσία της Wagner, ότι «δεν είναι καλό να βλέπεις ότι μία πυρηνική δύναμη σαν τη Ρωσία, μπορεί να μπει σε μία φάση πολιτικής αστάθειας. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Τέλος επισήμανε ότι «το (ρωσικό) πολιτικό σύστημα δείχνει ότι είναι εύθραυστο και η στρατιωτική δύναμή του ραγίζει. Πρόκειται για σημαντική συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία».

Ήρθη το «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που είχε επιβληθεί στη Μόσχα

Εν τω μεταξύ, ήρθη σήμερα το «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που είχε επιβληθεί το Σάββατο στη Μόσχα και την περιφέρειά της μετά την ανταρσία που εν τέλει ματαιώθηκε της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Αίρουμε όλους τους περιορισμούς που συνδέονται με την εφαρμογή του καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», σημείωσε ο Σομπιάνιν σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ευχαριστώντας τους κατοίκους για «την ψυχραιμία και την κατανόησή» τους.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επικαλούμενα ανακοίνωση των τοπικών γραφείων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) ότι το καθεστώς αυτό ήρθη επίσης στην περιφέρεια Βορονέζ.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της η ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή επισήμανε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι «σταθερή».

«Καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» επιβλήθηκε το Σάββατο σε τρεις περιοχές της Ρωσίας, καθώς μισθοφόροι της Βάγκνερ κινούνταν προς την Μόσχα, ανταλλάσσοντας πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις