Κόσμος

“Women of Troy”: Ντοκιμαντέρ για τη θρυλική γυναικεία ομάδα μπάσκετ του USC (video)

Έχουν περάσει 37 χρόνια από τότε που η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια USC πήρε τους τίτλους του Εθνικού Κολεγιακού Αθλητικού Συνδέσμου (NCAA) το 1983 και το 1984.

Η πανίσχυρη ομάδα -αποτελούμενη από τις Σέριλ Μίλερ (αδερφή του Ρέτζι Μίλερ), Σίνθια Κούπερ και τις Πόλα και Παμ ΜακΓκι και την προπονήτρια, Λίντα Σαρπ- συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας εκείνη την εποχή και έγιναν οι πρώτες εκπρόσωποι των κολεγιακού γυναικείου μπάσκετ στην ιστορία που προσκλήθηκαν στον Λευκό Οίκο. Αλλά η τεράστια επιτυχία τους δεν έδωσε ώθηση μόνο στο πρόγραμμα μπάσκετ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Άλλαξε το άθλημα για πάντα.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του HBO ανακαλύπτει ξανά τη δυναστεία του κολεγίου που καθόρισε το γυναικείο μπάσκετ και τελικά δίνει στην ομάδα που έγραψε ιστορία την αναγνώριση που τις αξίζει.

«Σε συνεργασία με τη Ringer Films του Μπιλ Σίμονς, το ντοκιμαντέρ «Women of Troy» παρακολουθεί την επιτυχία του USC μέσω της Σέριλ Μίλερ, η οποία θεωρείται από πολλούς ως η μεγαλύτερη αθλήτρια στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ. Όχι μόνο οδήγησε την ομάδα στη νίκη, αλλά βοήθησε επίσης στη δημιουργία του παιχνιδιού που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα» δήλωσε η σκηνοθέτης Άλισον Άλγουντ στο USA Today Sports.

Η Μίλερ ήταν η πρώτη γυναίκα αθλήτρια μπάσκετ που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated. Αλλά μετά από μια επιφανή καριέρα στο κολέγιο, λόγω τραυματισμού του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου έπρεπε να εγκαταλείψει το άθλημα.

Η ταινία παρακολουθεί τη μεγάλη επιρροή της στους παίκτες μπάσκετ σήμερα, από την Κάντανς Πάρκερ έως τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

«Το HBO έκανε εξαιρετική δουλειά με αυτό, δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο διεξοδικό, αλλά ήταν πραγματικά, πραγματικά φοβερό» δήλωσε η Σέριλ Μίλερ στους Los Angeles Times. «Ξύπνησε πολλές αναμνήσεις και συναισθήματα. Αυτό που παίρνω μαζί μου είναι το πώς καταγράφει την ουσία και τις προσωπικότητες της ομάδας μας» σημείωσε.

«Αυτές οι γυναίκες ήταν πρωτοπόρες, το ταλέντο και το χάρισμά τους δημιούργησαν νέες δυνατότητες για τις γυναίκες στο μπάσκετ και σε αμέτρητες άλλες αναζητήσεις» ανέφερε η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τεράστιο κόστος και συνέπειες» με τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα από την ΕΕ – Η απάντηση της Κομισιόν
Η απάντηση της ΕΕ έρχεται μετά την κατηγορία του Τραμπ προς την ΕΕ ότι δεν συμμορφώνεται «στο σύνολό της» με τη εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε και την ανακοίνωσή του ότι θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%
Αυτοκίνητα 8
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ