Κόσμος

“Women of Troy”: Ντοκιμαντέρ για τη θρυλική γυναικεία ομάδα μπάσκετ του USC (video)

Έχουν περάσει 37 χρόνια από τότε που η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια USC πήρε τους τίτλους του Εθνικού Κολεγιακού Αθλητικού Συνδέσμου (NCAA) το 1983 και το 1984.

Η πανίσχυρη ομάδα -αποτελούμενη από τις Σέριλ Μίλερ (αδερφή του Ρέτζι Μίλερ), Σίνθια Κούπερ και τις Πόλα και Παμ ΜακΓκι και την προπονήτρια, Λίντα Σαρπ- συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας εκείνη την εποχή και έγιναν οι πρώτες εκπρόσωποι των κολεγιακού γυναικείου μπάσκετ στην ιστορία που προσκλήθηκαν στον Λευκό Οίκο. Αλλά η τεράστια επιτυχία τους δεν έδωσε ώθηση μόνο στο πρόγραμμα μπάσκετ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Άλλαξε το άθλημα για πάντα.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του HBO ανακαλύπτει ξανά τη δυναστεία του κολεγίου που καθόρισε το γυναικείο μπάσκετ και τελικά δίνει στην ομάδα που έγραψε ιστορία την αναγνώριση που τις αξίζει.

«Σε συνεργασία με τη Ringer Films του Μπιλ Σίμονς, το ντοκιμαντέρ «Women of Troy» παρακολουθεί την επιτυχία του USC μέσω της Σέριλ Μίλερ, η οποία θεωρείται από πολλούς ως η μεγαλύτερη αθλήτρια στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ. Όχι μόνο οδήγησε την ομάδα στη νίκη, αλλά βοήθησε επίσης στη δημιουργία του παιχνιδιού που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα» δήλωσε η σκηνοθέτης Άλισον Άλγουντ στο USA Today Sports.

Η Μίλερ ήταν η πρώτη γυναίκα αθλήτρια μπάσκετ που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated. Αλλά μετά από μια επιφανή καριέρα στο κολέγιο, λόγω τραυματισμού του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου έπρεπε να εγκαταλείψει το άθλημα.

Η ταινία παρακολουθεί τη μεγάλη επιρροή της στους παίκτες μπάσκετ σήμερα, από την Κάντανς Πάρκερ έως τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

«Το HBO έκανε εξαιρετική δουλειά με αυτό, δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο διεξοδικό, αλλά ήταν πραγματικά, πραγματικά φοβερό» δήλωσε η Σέριλ Μίλερ στους Los Angeles Times. «Ξύπνησε πολλές αναμνήσεις και συναισθήματα. Αυτό που παίρνω μαζί μου είναι το πώς καταγράφει την ουσία και τις προσωπικότητες της ομάδας μας» σημείωσε.

«Αυτές οι γυναίκες ήταν πρωτοπόρες, το ταλέντο και το χάρισμά τους δημιούργησαν νέες δυνατότητες για τις γυναίκες στο μπάσκετ και σε αμέτρητες άλλες αναζητήσεις» ανέφερε η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία λόγω ρωσικών επιθέσεων - Δύο νεκροί και 11 τραυματίες από πλήγματα της Ρωσίας
Στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου να εξαπολυθούν «μαζικά πλήγματα» τη νύχτα, επικαλούμενος «τις υπηρεσίες πληροφοριών μας»
Φωτιά σε πολυκατοικία στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας
WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όλο και πιο κοντά στην εμπλοκή τους στον πόλεμο κατά του Ιράν
Σκέφτονται μια σκληρότερη στάση μετά από τις συνεχείς επιθέσεις που έχουν διαταράξει τις οικονομίες τους και τον κίνδυνο η Τεχεράνη να έχει την μακροπρόθεσμη επιρροή στα Στενά του Ορμούζ
Καπνοί από επίθεση στη Σαουδική Αραβία
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ ταράζει περισσότερο τα νερά στον πόλεμο κατά του Ιράν – Οι ασταμάτητες αντιφάσεις του
Τελειώνει ή δεν τελειώνει ο πόλεμος; Τι γίνεται με τα Στενά του Ορμούζ; Καταστράφηκαν οι δυνάμεις του Ιράν από τους βομβαρδισμούς; Οι εκτιμήσεις του Αμερικανού προέδρου που έπεσαν «έξω»
Ντόναλντ Τραμπ
Ιράν: Χτυπήθηκαν ενεργειακές του εγκαταστάσεις, αντίποινα με πυραυλικές επιθέσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Λίγο νωρίτερα, το Ιράν είχε εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον του Ισραήλ με τις ισραηλινές αντιαεροπορικές δυνάμεις να προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις
Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη