Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Χάος δίχως τέλος στην Ουκρανία, 3 οι νεκροί – Συγκλονιστικές εικόνες

Χάος δίχως τέλος στην Ουκρανία, 3 οι νεκροί – Συγκλονιστικές εικόνες

Δυο νεκροί από σφαίρες κι ένας που έπεσε από κτίριο 10 μέτρων είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των συγκρούσεων που συνεχίζονται αδιάκοπα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Τον απολογισμό των νεκρών επιβεβαίωσε και η γενική εισαγγελία. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο ένας από τους δυο άνδρες που έχασαν τη ζωή του από πυροβολισμό, χτυπήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές.

Ο άνδρας που έπεσε, άγνωστο πως, από κτίριο 10 μέτρων, υπέκυψε στα τραύματά του.






Όλα αυτά ενώ στη διάρκεια της επιχείρησης εκκαθάρισης που ξεκίνησε η αστυνομία νωρίς το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία στην πλατεία όπου είχαν κατασκηνώσει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές , ξέσπασαν νέα επεισόδια.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ και πέτρες κι εκείνοι απάντησαν με σφαίρες από καουτσούκ και βόμβες κρότου λάμψης.






Οι συγκρούσεις επικεντρώνονται στον δρόμο που οδηγεί στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε παράταξη, ενώ οι διαδηλωτές έχουν οχυρωθεί πίσω από αστυνομικά οχήματα που πυρπολήθηκαν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες κατά τις οποίες αναζωπυρώθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ δήλωσε ότι οι “τρομοκράτες” απειλούν τη ζωή των απλών πολιτών στο Κίεβο και προειδοποίησε ότι οι “εγκληματικές” ενέργειες των διαδηλωτών θα τιμωρηθούν.

Απευθυνόμενος στο ουκρανικό υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σε μικρή απόσταση από το σημείο των συγκρούσεων ο Μικόλα Αζάροφ είπε: “Τρομοκράτες από το Μεϊντάν (Πλατεία της Ανεξαρτησίας) συνέλαβαν δεκάδες ανθρώπους και τους ξυλοκόπησαν…Δηλώνω επισήμως ότι πρόκειται για εγκληματίες που πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους”.




Ο Ουκρανός πρωθυπουργός επέρριψε στους ηγέτες της αντιπολίτευσης την ευθύνη για την κρίση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτοί οργάνωσαν τις διαδηλώσεις που αποσταθεροποίησαν τη χώρα.

ΗΠΑ: Ανακαλούνται οι βίζες σε Ουκρανούς

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τις θεωρήσεις εισόδου “μεγάλου αριθμού” Ουκρανών. “Σε απάντηση των ενεργειών κατά των διαδηλωτών… τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανακάλεσε τις βίζες μεγάλου αριθμού Ουκρανών που συνδέονται με τη βία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία.

Στην ανακοίνωση, η οποία δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα ονόματα, αναφέρεται ότι εξετάζεται η λήψη και άλλων μέτρων σε απάντηση της παρούσας βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων στο Κίεβο.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Σταματήστε!

Έκκληση για “άμεσο τερματισμό” των βιαιοτήτων στην Ουκρανία, απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, με ανακοίνωσή της στις Βρυξέλλες, “καταδίκασε έντονα την κλιμάκωση των βιαιοτήτων” στο Κίεβο και ζήτησε “να σταματήσουν αμέσως οι πράξεις βίας”.

Η Άστον απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση. “Ο αναφερθείς θάνατος διαδηλωτών αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας”, υπογράμμισε η Άστον.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφανν Φούλε θα επισκεφθεί την Ουκρανία την Παρασκευή και το Σάββατο για συνομιλίες με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιχείρηση εκκαθάρισης στο Κίεβο – Ένας νεκρός από τα επεισόδια

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κληρικοί με εικόνες μπήκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές

Νύχτα συγκρούσεων στο Κίεβο – Σε ισχύ οι νόμοι κατά των διαδηλώσεων στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιμένει: Οι διαδηλώσεις απειλούν τη χώρα

Βυθίζεται στο χάος η Ουκρανία (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Άγριο ξύλο στο Κίεβο – Σχεδόν 200.000 διαδηλωτές πολιόρκησαν το Κοινοβούλιο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε