Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Επιχείρηση εκκαθάρισης στο Κίεβο – Ένας νεκρός από τα επεισόδια

Επιχείρηση εκκαθάρισης στο Κίεβο – Ένας νεκρός από τα επεισόδια

Ήταν ακόμη μια νύχτα διαδηλώσεων και επεισοδίων στην Ουκρανία, με δακρυγόνα, μολότοφ, πυροβολισμούς κι έναν διαδηλωτή νεκρό από σφαίρες της αστυνομίας.

Η μέρα ξημέρωσε με επιχείρηση της αστυνομίας στην κεντρική πλατεία του Κιέβου όπου διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει από τον Νοέμβριο.

Μόλις ξημέρωσε, οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν την επιχείρηση εκκαθάρισης, με έφοδο στην πλατεία όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας.
Οι αρχές, όμως, ασφαλείας αρνούνται όμως ότι ο διαδηλωτής σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις, δεν οπλοφορούν!

“Ο άνδρας σκοτώθηκε νωρίς το πρωί πιθανότατα από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή”, δήλωσε πηγή της αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι οι συγκρούσεις με την αστυνομία σημειώθηκαν τη νύχτα στο κέντρο του Κιέβου.

Κατά τις 06.00 οι δυνάμεις ασφαλείας επέδραμαν εναντίον των διαδηλωτών που ήταν οχυρωμένοι πίσω από οδοφράγματα στο ύψος της οδού Γκρουσέφσκι, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, η αστυνομία προσχώρησε σε συλλήψεις διαδηλωτών.



Οι ιατρικές υπηρεσίες που έχουν συγκροτηθεί από την αντιπολίτευση ανακοίνωσαν ότι ακόμη έναν διαδηλωτής υπέκυψε στα τραύματά του χθες έπειτα από πτώση από ύψος 10 μέτρων. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε τον θάνατο αυτόν.

Η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας έρχεται μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ απείλησε με προσφυγή στη βία τους “προβοκάτορες”.

Αψηφώντας τις απειλές του, οι διαδηλωτές επετέθησαν με βόμβες μολότοφ τη νύκτα κατά των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν με δακρυγόνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κληρικοί με εικόνες μπήκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές

Νύχτα συγκρούσεων στο Κίεβο – Σε ισχύ οι νόμοι κατά των διαδηλώσεων στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιμένει: Οι διαδηλώσεις απειλούν τη χώρα

Βυθίζεται στο χάος η Ουκρανία (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Άγριο ξύλο στο Κίεβο – Σχεδόν 200.000 διαδηλωτές πολιόρκησαν το Κοινοβούλιο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε