Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αδειάζει τώρα τον Τραμπ ο υπουργός Άμυνας – Όχι στρατός στους δρόμους

Αδειάζει τώρα τον Τραμπ ο υπουργός Άμυνας – Όχι στρατός στους δρόμους

Από εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ πήρε θέση για την δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη. Και όχι μόνο αυτό. Δήλωσε ότι δεν στηρίζει την θέση που εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ να βγει ο Στρατός στους δρόμους για να επιβάλλει την τάξη. Βέβαια, πριν από λίγα 24ωρα ο ίδιος άνθρωπος δήλωνε ότι η αμερική είναι σε πόλεμο.

Ο Έσπερ, αποκάλεσε την δολοφονία του Φλόιντ, φρικτό έγκλημα και είπε ότι όλοι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες θα πρέπει να διωχθούν για τον φόνο αυτό.

Click4More Πάπας για δολοφονία Φλόιντ και λεηλασίες: “Ο ρατσισμός είναι αμαρτία” – “Αυτοκαταστροφική η βία”

«Θέλω να πω ευθέως ότι η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από έναν αστυνομικό στην Μινεάπολη, είναι ένα φρικτό έγκλημα. Οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες εκείνη την ημέρα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τον φόνο του. Είναι μια τραγωδία που έχουμε δει να επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Ο ρατσισμός ζει και βασιλεύει στην Αμεριακή και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας να τον διακρίνουμε, να τον αντιμετωπίσουμε και να τον εξαφανίσουμε».

Για την ιστορία, κατηγορίες έχουν απαγγελθεί μόνο στον Ντέρεκ Τσόβιν, τον αστυνομικό που πατούσε στον λαιμό μέχρι θανάτου τον Τζορτζ Φλόιντ.

Click4More Δραματική προειδοποίηση για τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και την διασπορά του κορονοϊού – Έρχεται κι άλλο κύμα

Οι υπόλοιποι 3 αστυνομικοί που ήταν επί τόπου, Thomas Lane, J.A. Kueng και Tou Thao δεν είναι αντιμέτωποι με καμία κατηγορία παρά τις εκκλήσεις των πολιτών. Η μόνη τιμωρία που τους επιβλήθηκε είναι η απόλυση…

Ο Έσπερ, διαχώρισε την θέση του από τον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι δεν είναι υπέρ της χρήσης του Στρατού στους δρόμους και ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει μόνο ως ύστατη λύση.  «Δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο. οι καταστάσεις δεν είναι τόσο ακραίες που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο», είπε ο Έσπερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις