Κόσμος

Αδιανόητο! Ιερείς έκαψαν βιβλία του Harry Potter για να… χτυπήσουν την μαγεία!

Καθολικοί ιερείς έκαψαν το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία βιβλία των διάσημων σειρών του "Harry Potter" και του "Λυκόφωτος", τα οποία θεωρούν...ιερόσυλα!

“Υπακούμε στον Λόγο” του Θεού, ανέφερε μέσω του Facebook η θρησκευτική οργάνωση “SMS των Ουρανών”, η οποία οργάνωσε αυτό το κάψιμο των βιβλίων του Harry Potter, αναρτώντας και φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται τρεις ιερείς να μεταφέρουν ένα κιβώτιο με βιβλία σε μια φωτιά που έχουν ανάψει έξω από μια εκκλησία.

Μεταξύ αυτών των βιβλίων, ήταν αντίτυπα του “Χάρι Πότερ”, του έφηβου “μάγου” που γέννησε η φαντασία της Βρετανίδας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και του “Λυκόφωτος” της Αμερικανίδας Στέφανι Μέγιερ που αφηγείται τις περιπέτειες του βαμπίρ Έντουαρντ Κάλεν.

Εκτός από τα βιβλία έριξαν στην πυρά και διάφορα αντικείμενα, όπως μια αφρικανική μάσκα, μια ομπρέλα “Hello Kitty” και ένα ινδουιστικό αγαλματίδιο, ενώ ταυτόχρονα προσεύχονταν.

“Δεν κάψαμε τυχαία βιβλία”

Σύμφωνα με τον Γιαν Κουτσάρσκι, εξορκιστή και ιερέα σε αυτήν την ενορία της Παναγίας-Μητέρας της Εκκλησίας του Γκντανσκ, στη βόρεια Πολωνία, ο στόχος “δεν ήταν να καούν τυχαία βιβλία αλλά αντικείμενα που σχετίζονται με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό“. Παραδέχτηκε επίσης ότι εκτός από τα βιβλία έκαψαν αντικείμενα όπως διάφορα φυλαχτά που έφεραν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. “Είναι καιρός να βάλουμε κάποια τάξη”, είπε.

Η αρχιεπισκοπή της Πολωνίας και ο τοπικός επίσκοπος επιβεβαίωσαν το γεγονός, όμως αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο. Σήμερα το βράδυ ωστόσο, ο εκπρόσωπος της επισκοπής του Κοζαλίν, όπου εδρεύει το ίδρυμα “SMS των Ουρανών”, καταδίκασε το κάψιμο των βιβλίων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα “τους πνευματικούς κινδύνους που συνδέονται με τον αποκρυφισμό και τη μαγεία” οι οποίοι έχουν “καταστροφικές συνέπειες για πολλούς ανθρώπους”.

Η ανάρτηση της οργάνωσης “SMS των Ουρανών” έγινε πολύ σύντομα viral, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. “Θα ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται για κάποιο αστείο (…) Σοβαρολογούμε; Καίνε οι άνθρωποι φανταστική λογοτεχνία του 21ου αιώνα κατά τη διάρκεια μιας κακόγουστης τελετής;” έγραψε ένας χρήστης του Facebook.

Άλλοι όμως ενέκριναν την πρωτοβουλία των ιερέων: “Ξεφορτωθείτε ό,τι δυσαρεστεί τον Θεό και θα δείτε πώς θα αλλάξει η ζωή σας”, έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: «Οι ΗΠΑ έχουν “βουλιάξει” στον πόλεμο, ψάχνουν να σώσουν τα προσχήματα» – «Θρίλερ» με τις διαπραγματεύσεις στο Πακιστάν
Μέσω των Πακιστανών αξιωματούχων οι «συνομιλίες» ΗΠΑ και Ιράν - Εντός των επόμενων ωρών φτάνουν στο Ισλαμαμπάντ Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ
Τεχεράνη
Ολονύχτιο σφυροκόπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία με νεκρούς και τραυματίες - Θραύσματα drones έπεσαν στη Ρουμανία
Πάνω από 660 drones και πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας - Ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε σπίτι στη Ρουμανία από τα θραύσματα του ρωσικού drone
REUTERS
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί