Κόσμος

Αδιανόητο! Τουρίστες έκαναν την… ανάγκη τους τον Ναό του Ήλιου στο Μάτσου Πίτσου!

Η ανθρώπινη βλακεία, τελικά, δεν έχει όρια. Τρανή απόδειξη οι τουρίστες που αποφάσισαν να κάνουν την… ανάγκη τους στο Μάτσου Πίτσου και να βεβηλώσουν τον Ναό του Ήλιου!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν το χωρά ο νους κανενός. Πως κάποιοι βρέθηκαν σε ένα από τα διασημότερα μνημεία του πολιτισμού των Ίνκας και δεν είχαν κανέναν δισταγμό να το βεβηλώσουν. Και έφτασαν στο σημείο ακόμη και να κάνουν την… ανάγκη τους εκεί, με τις αρχές να βρίσκουν περιττώματα στο Μάτσου Πίτσου!

Οι έξι τουρίστες, τέσσερις άνδρες και δυο γυναίκες, από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Γαλλία και τη Χιλή συνελήφθησαν την Κυριακή από φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και αστυνομικούς γιατί, όπως κατηγορούνται, μπήκαν σε απαγορευμένους τομείς του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου στο Περού και προκάλεσαν ζημιές στον Ναό του Ήλιο.

«Οι έξι τουρίστες συνελήφθησαν, τελούν υπό κράτηση και διενεργείται έρευνα σε βάρος τους για πρόκληση βλαβών στην πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε ο Ουίλμπερτ Λέιβα, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια Κούσκο, στο κεντρικό τμήμα του Περού, όπου βρίσκεται το Μάτσου Πίτσου.

Τα… έκαναν στο Μάτσου Πίτσου

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, οι αρχές διαπίστωσαν ότι ένας λίθος στον Ναό του Ήλιου αποσπάστηκε από τοίχο και προκάλεσε ρωγμή στο δάπεδο.

Εκτός όμως του ότι μπήκαν σε απαγορευμένο τομέα του αρχαιολογικού χώρου και προκάλεσαν ζημιές, οι τουρίστες κατηγορούνται επίσης πως βεβήλωσαν τον Ναό του Ήλιου: βρέθηκαν περιττώματα, διευκρίνισε η περιφερειακή διεύθυνση πολιτισμού στην πόλη Κούσκο, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας.

Η νομοθεσία του Περού προβλέπει την επιβολή ποινών τουλάχιστον τεσσάρων ετών φυλάκισης σε οποιονδήποτε προκαλεί ζημιά στην εθνική πολιτιστική κληρονομιά.

Ο αρχαιολογικός χώρος Μάτσου Πίτσου («παλιό βουνό», κατά μια ερμηνεία της ονομασίας του στη γλώσσα Κέτσουα), ακρόπολη των Ίνκας, βρίσκεται στην κορυφή ενός όρους, σε υψόμετρο 2.400 μέτρων, 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Κούσκο.

Χαρακτηρίστηκε μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO το 1983.

Σε τμήματα του Ναού του Ήλιου η πρόσβαση απαγορεύεται αυστηρά διότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οικοδομήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ