Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αφγανιστάν: 10.000 άνθρωποι περιμένουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να φύγουν

Αφγανιστάν: 10.000 άνθρωποι περιμένουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να φύγουν
photo Reuters

Πάνω από 10.000 άνθρωποι περιμένουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να φύγουν από το Αφγανιστάν και να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 90 στρατιωτικά αμερικανικά αεροσκάφη και άλλες πτήσεις απομάκρυναν περισσότερους από 19.000 ανθρώπους από το Αφγανιστάν. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 88.000 άνθρωποι και κάθε 39 λεπτά αναχωρεί ένα αεροπλάνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι σήμερα βρίσκονται στο αεροδρόμιο 5.400 Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου, εφόσον χρειαστεί, όμως τις δύο τελευταίες ημέρες θα δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Αναχώρησαν 4 ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά

Τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αναχώρησαν από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, με προορισμό τη Ρωσία, στα οποία επιβαίνουν Ρώσοι πολίτες και πολίτες των κρατών μελών του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας και άλλων χωρών, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα στα αεροσκάφη επιβαίνουν πολίτες της Ρωσίας, Λευκορωσίας, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν και Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι σε κάθε αεροσκάφος βρίσκεται στρατιωτικοί γιατροί και νοσηλευτές με τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα για να παράσχουν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης, ενώ έχουν επαρκή αποθέματα νερού, ατομικών γευμάτων και κλινοσκεπασμάτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις