Κόσμος

Αφγανιστάν: 26 γυναίκες δικαστές και δικηγόροι έφτασαν στην Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον εφιάλτη του Αφγανιστάν άφησαν πίσω τους 26 γυναίκες δικαστές και δικηγόροι που έφτασαν στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους, μέσω Τυφλίδας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης, οι 26 οικογένειες από το Αφγανιστάν κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα υποβλήθηκαν σε rapid test, καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν σε διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA στην Αθήνα, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Τις γυναίκες υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Ιωάννης Σφυράκης, η διευθύντρια Υποστήριξης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ευαγγελία Κτιστάκη, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κυρίου.

Η μεταφορά στα διαμερίσματα έγινε με τη συνδρομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ η ασφαλής μετάβασή τους πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: «Το Ιράν πίσω από τις διαμαρτυρίες για την κατασκευή του θέρετρου Κούσνερ» – Διαψεύδει η Τεχεράνη
Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν όταν ιδιωτικοί φύλακες ασφαλείας σε ένα πολυτελές θέρετρο που κατασκευάζει ο Τζάρεντ Κούσνερ στη νότια Αλβανία συγκρούστηκαν με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η γη τους κατασχέθηκε μέσω απαλλοτρίωσης
Αλβανία