Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αφγανιστάν: 43 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: 43 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ

Στους 43 ανέβηκε ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε πανεπιστήμιο της εκπαιδευτικό κέντρο στην Καμπούλ, κατά νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η αποστολή Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

«43 νεκροί, 83 τραυματίες. Τα θύματα είναι κυρίως νέες και κορίτσια», ανέφερε η αποστολή μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως αναμένει ότι ο αριθμός των θυμάτων πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω.

Την Κυριακή τουλάχιστον 100 φοιτήτριες διαδήλωσαν στην πόλη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση αυτοκτονίας σε εκπαιδευτικό κέντρο στην Καμπούλ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 20 κορίτσια.

«Η εκπαίδευση είναι δικαίωμά μας! Η γενοκτονία είναι έγκλημα!», φώναζαν οι φοιτήτριες, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν στην εθνοτική μειονότητα των Χαζάρα, οι οποίες άρχισαν πορεία από το πανεπιστήμιο της Χεράτ στο Αφγανιστάν προς την έδρα των αρχών της επαρχίας, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Όμως τις διαδηλώτριες, οι οποίες κατήγγειλαν την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή εναντίον των γυναικών της κοινότητάς τους, σταμάτησαν πριν φθάσουν στον προορισμό τους βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις