Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Αδιανόητη γκάφα! Οι Βρετανοί ξέχασαν έγγραφα με στοιχεία Αφγανών συνεργατών τους

Αφγανιστάν: Αδιανόητη γκάφα! Οι Βρετανοί ξέχασαν έγγραφα με στοιχεία Αφγανών συνεργατών τους

Σε μια χώρα που «βράζει» και που χιλιάδες πολίτες της, σε απόγνωση, σπεύδουν να την εγκαταλείψουν φοβούμενοι το νέο καθεστώς, μια απίστευτη γκάφα μπορεί να στοιχίσει ζωές. Την έκανε το προσωπικό της πρεσβείας της Βρετανίας στην Καμπούλ.

Τι έκαναν: πριν εγκαταλείψουν την Καμπούλ για τη Βρετανία «ξέχασαν» να πάρουν μαζί τους έγγραφα στα οποία περιέχονταν στοιχεία επικοινωνίας με Αφγανούς που εργάζονται γι’ αυτή στο κτίριο το οποίο καταλήφθηκε από τους Ταλιμπάν, αποκαλύπτουν οι Times.

Εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις είπε πως η απομάκρυνση του προσωπικού από την πρεσβεία «έγινε με ταχύ ρυθμό, καθώς η κατάσταση στην Καμπούλ επιδεινωνόταν» και πρόσθεσε πως «καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια να καταστραφεί ευαίσθητο υλικό», ερωτηθείς σχετικά από το πρακτορείο Reuters.

Οι Times γράφουν πως δημοσιογράφος της εφημερίδας είδε έγγραφα που κατέγραφαν τα στοιχεία επτά Αφγανών στην πρεσβεία, όπου βρίσκονταν οπλισμένοι μαχητές των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στοιχεία τριών Αφγανών και οκτώ μελών των οικογενειών τους παραδόθηκαν στο Φόρεϊν Όφις.

Πάντως ο εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ τόνισε στο Reuters πως «το κρίσιμο» είναι πως «οι τρεις οικογένειες αυτές απομακρύνθηκαν» από το Αφγανιστάν και είναι «ασφαλείς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις