Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά σε διαμέρισμα στου Ρέντη
Κόσμος

Αφγανιστάν: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε τζαμί της Καμπούλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε σουνιτικό τζαμί της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, καθώς ανέρχεται σε πάνω από 50, παρά τον επίσημο απολογισμό που έκανε λόγο για 10 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τζαμιού, οι νεκροί από την έκρηξη είναι πάνω από 50, παρά τα όσα λέει ο επίσημος απολογισμός, ενώ κλιμακώνεται το μπαράζ επιθέσεων εναντίον πολιτικών στόχων που έχουν γίνει στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Πιο συγκεκριμένα, η έκρηξη σημειώθηκε στο σουνιτικό τζαμί Χαλίφα Σαχίμπ, στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, όπως ανέφερε ο Μπεσμουλάχ Χαμπίμπ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι ο επίσημος απολογισμός είναι 10 νεκροί.

Η έκρηξη έγινε ενώ οι πιστοί συγκεντρώνονταν μετά την προσευχή της Παρασκευής για το Ζικρ, μια τελετουργική προσευχή επίκλησης του Αλλάχ η οποία ωστόσο θεωρείται αιρετική από ορισμένες σκληροπυρηνικές σουνιτικές οργανώσεις.

Ο Σαγέντ Φαζίλ Αγά, ο επικεφαλής του τεμένους, είπε ότι κάποιος που πιστεύουν ότι ήταν βομβιστής αυτοκτονίας διείσδυσε στην τελετή και πυροδότησε τα εκρηκτικά.

kabul mosque ape

«Υψώθηκε μαύρος καπνός, παντού υπήρχαν νεκροί», είπε στο πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο ανιψιός του. «Εγώ επέζησα, αλλά έχασα τους αγαπημένους συγγενείς μου», είπε.

kabul mosque ape

Ο κάτοικος της περιοχής Μοχάμαντ Σαμπίρ είπε ότι είδε να μεταφέρουν τους τραυματίες σε ασθενοφόρα. «Η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή, νόμιζα ότι θα έσπαγαν τα τύμπανά μου», είπε.

kabul mosque ape

Το Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών, στο κέντρο της Καμπούλ, ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν εκεί 21 τραυματίες και δύο νεκροί. Ένας νοσηλευτής σε άλλο νοσοκομείο, που δεν θέλησε να δώσει το όνομά του, είπε ότι πολλοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλη πηγή των υπηρεσιών υγείας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία τουλάχιστον 30 νεκροί.

kabul mosque ape

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, καταδίκασε την επίθεση προειδοποιώντας ότι οι δράστες θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: EPA, Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Bloomberg και Washington Post «αναλύουν» την ομιλία στην Πνύκα – Οι πολιτικές φιλοδοξίες, ο Τραμπ και το MAGA
Επιχείρησε να εντάξει την ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ σε μια ευρύτερη αφήγηση για τη δυτική παράδοση, την εθνική φιλοδοξία και την αναγέννηση
Μάρκο Ρούμπιο 5
Γκέχαρντ Σρέντερ: Από καγκελάριος, μέλος ρωσικής αλυσίδας σουπερμάρκετ – Η υποδοχή με χειροκροτήματα
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ανέπτυξε στενή σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005, ενώ αργότερα εργάστηκε για ρωσικές κρατικές εταιρείες
Γερμανία
Φρενίτιδα στα social media για την ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο με φόντο την Ακρόπολη – Τη μετέδωσαν live BBC και Fox News
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα, έκανε και τον γύρο των social media, με εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλον Μασκ να την αναπαράγουν
Μάρκο Ρούμπιο
Κρίστα Πάικ: Οι δικηγόροι της ζητούν να ελεγχθούν ο εξοπλισμός και οι σύριγγες που χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα εκτέλεσής της
Τις σύριγγες και τυχόν υπολείμματα φαρμάκων αλλά και εν γένει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ ζητούν οι δικηγόροι της
Κρίστι Πάικ