Κόσμος

Αφγανιστάν: Δέκα στρατιώτες νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν

Δέκα στρατιώτες από το Αφγανιστάν έχασαν τη ζωή τους το πρωί του Σαββάτου ύστερα από επίθεση ισλαμιστών Ταλιμπάν ενάντια σε στρατιωτική βάση στην νότια επαρχία Χελμάντ.

Οι Ταλιμπάν είχαν σκάψει μία σήραγγα κάτω από τη βάση στο Σανγκίν και κατόπιν ανατίναξαν το φρεάτιο και στη συνέχεια εξαπέλυσαν την επίθεσή τους, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ναουάμπ Ζαντράν, εκπρόσωπος του 215ΟΥ Σώματος Στρατού στο Μαϊουάντ.

«Υπήρχαν 18 στρατιώτες εντεταλμένοι για την ασφάλεια του πληθυσμού στο Σανγκίν που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στη βάση. Τέσσερις τραυματίσθηκαν, ενώ οι εναπομείναντες τέσσερις με θάρρος και αυταπάρνηση απέκρουσαν την επίθεση των Ταλιμπάν», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της επαρχίας Ομάρ Ζαουάκ επιβεβαίωσε την επίθεση, επισημαίνοντας πως οι δέκα από τους νεκρούς έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στο παγιδευμένο φρεάτιο. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπινουλάχ Μουτζαχζίντ επιβεβαίωσε εξ ονόματος της οργάνωσης την επίθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η καταιγίδα Χάρι σφυροκοπά τη Μάλτα – Τα κύματα μπήκαν στα σπίτια, σοκαριστικά βίντεο
Ισχυροί άνεμοι, που έφτασαν τα 104 χλμ./ώρα στη Βαλέτα, και υψηλά κύματα προκάλεσαν πλημμύρες, ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων πλοίων, ξεριζωμένα δέντρα και ζημιές σε σπίτια και καταστήματα
Ισχυροί άνεμοι στη Βαλέτα
Προειδοποίηση Φον Ντερ Λάιεν σε Τραμπ: Θα δράσουμε με αποφασιστικότητα αν χρειαστεί
«Η ταχύτητα της αλλαγής ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο που ορίζεται από την ωμή ισχύ - οικονομική, στρατιωτική, τεχνολογική ή γεωπολιτική»
Ούρσουλα φον ντερ Λάειν και Ντόναλντ Τραμπ
«Πάρτε ανάσα, μη βγάζετε οργή και πικρία για τη Γροιλανδία» συμβουλεύει τους Ευρωπαίους o ΥΠΟΙΚ του Τραμπ, Σκοτ Μπέσεντ
Ο Μπέσεντ χαρακτήρισε «εμπρηστικές» τις επικρίσεις κατά της αμερικανικής κυβέρνησης που εκτόξευσαν χθες στο Νταβός η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Εμανουέλ Μακρόν
Ο Σκοτ Μπέσεντ