Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Εικόνες φρίκης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ- Παιδιά ποδοπατούνται με το βλέμμα στην ελευθερία

Αφγανιστάν: Εικόνες φρίκης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ- Παιδιά ποδοπατούνται με το βλέμμα στην ελευθερία

Σκηνές χάους εκτυλίσσονται καθημερινά έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, με εκατοντάδες Αφγανούς να προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο διαφυγής από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, ώστε να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν.

Το βίντεο που μετέδωσε το skynews φαίνονται ενήλικες και μικρά παιδιά να ζητούν βοήθεια από τους αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Λίγες στιγμές πριν, χιλιάδες – προσπαθώντας να βρουν διέξοδο – κατέληξαν να ποδοπατήσουν συμπολίτες τους. Κάποιοι δεν τα κατάφεραν. Στο βίντεο οι στρατιώτες φαίνεται να σκεπάζουν με σεντόνια πτώματα ανθρώπων.

Την ίδια ώρα, μικρά παιδιά παιδιά κλαίνε σπαραχτικά. Ένας στρατιώτης έχει στα χέρια του ένα μικρό κορίτσι και μοιάζει σαστισμένος μέσα στο χάος, μέχρι που συνάδελφός του τον καθοδηγεί. Στρατιώτες προσπαθούν να δροσίσουν μια οικογένεια με ένα μικρό παιδί, ενώ άλλοι με ένα απλό λάστιχο ποτίσματος προσπαθούν να δροσίσουν το συνεχώς αυξανόμενο πλήθος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από την Πέμπτη δεν έχει υπάρξει άλλη ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών. Τότε το Reuters μετέδωσε ότι είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο.

Οι ΗΠΑ έχουν απομακρύνει ήδη 17.000 πολίτες από την Καμπούλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απομάκρυναν 2.500 Αμερικανούς από την Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον αγωνίζεται απέναντι στον «χρόνο και τον χώρο» για να απομακρύνει ανθρώπους από το Αφγανιστάν.

Κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο, ο αντιστράτηγος Ουίλιαμ Τέιλορ δήλωσε ότι συνολικά 17.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί, ανάμεσά τους 2.500 Αμερικανοί.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι δεν έχει στην διάθεσή του «ακριβή αριθμό» των Αμερικανών που παραμένουν στην Καμπούλ και ευρύτερα στο Αφγανιστάν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις