Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Έκρηξη με στόχο τον αντιπρόεδρο της χώρας – 6 νεκροί (pics)

Αφγανιστάν: Έκρηξη με στόχο τον αντιπρόεδρο της χώρας – 6 νεκροί (pics)

Στους έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βόμβας, σήμερα το πρωί, που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στην Καμπούλ και είχε στόχο τον πρώτο αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν Αμρουλάχ Σάλεχ, ο οποίος γλίτωσε, είπε ο εκπρόσωπός του.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο πριν από τις πολυαναμενόμενες συνομιλίες μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα.

“Σήμερα, για μια ακόμη φορά οι εχθροί του Αφγανιστάν προσπάθησαν να βλάψουν τον Σάλεχ, αλλά απέτυχε ο σατανικός τους στόχος και ο Σάλεχ γλίτωσε από την επίθεση”, έγραψε στο Facebook ο Ραζουάν Μουράντ, ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Σάλεχ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Reuters, η βόμβα είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή του Σάλεχ, ενώ μερικοί από τους σωματοφύλακες του τραυματίστηκαν.

Ο Σάλεχ εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος λίγο μετά την επίθεση στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λέει ότι υπέστη ελαφρύ έγκαυμα στο πρόσωπο και ένα τραύμα στο χέρι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις