Κόσμος

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί στην Χεράτ – Πολλοί νεκροί, ανάμεσά τους και γνωστός ιμάμης των Ταλιμπάν

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα έξω από ένα τζαμί στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας γνωστός ιμάμης που πρόσκειται στους Ταλιμπάν, και τουλάχιστον 20 ακόμα άμαχοι.

Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι έχουν βελτιώσει την ασφάλεια στο Αφγανιστάν από τότε που ανέλαβαν την εξουσία πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις, κάποιες εκ των οποίων με στόχο κατάμεστα τζαμιά στη διάρκεια της προσευχής.

“Ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι, μαζί με κάποιους από τους σωματοφύλακές του και αμάχους, σκοτώθηκαν καθ’οδόν προς το τέμενος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Χεράτ, ο Μαχμούντ Ρασόλι χωρίς να αναφέρει αριθμό θυμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζέφρι Επστάιν είχε βάλει στο μάτι τον Σκορπιό – Όλη η αλληλογραφία για να αγοράσει το νησί του Ωνάση
Συνομιλητές του Επστάιν ήταν ο Μπόρις Νίκολιτς, βιοτεχνολόγος κι άλλοτε συνεργάτης του Μπιλ Γκέιτς, καθώς και ένα πρόσωπο-κλειδί στον χώρο των πολυτελών ακινήτων, ο Γάλλος Ρισάρ Ζιρό
Τζέφρι Επστάιν