Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 31 Αυγούστου

Αφγανιστάν: Έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 31 Αυγούστου

Η κατάσταση το Αφγανιστάν παραμένει δύσκολη και γι’ αυτό το λόγο η σλοβενική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίο συγκάλεσε για την Τρίτη, 31 Αυγούστου Εκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση για το Αφγανιστάν, σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων (Coreper), η οποία θα συνεχιστεί και αύριο. «Σκοπός είναι να διασφαλιστεί η απάντηση της ΕΕ σε μια πιθανή απειλή μετανάστευσης και ασφάλειας», ανέφερε η ανακοίνωση της σλοβενικής προεδρίας για την έκτακτη συνεδρίαση της Coreper.

Η Μόσχα απομάκρυνε 360 Ρώσους υπηκόους από το Αφγανιστάν

Η Ρωσία απομάκρυνε χθες περισσότερους από 360 Αφγανούς με ρωσική υπηκοότητα από το Αφγανιστάν, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον Ρώσο πρεσβευτή στην χώρα, Ντμίτρι Σμιρνόφ.

Στο Αφγανιστάν βρίσκονται περίπου 100 Ρώσοι πολίτες οι οποίοι επέλεξαν μέχρι στιγμής να παραμείνουν εκεί, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον Ρώσο πρεσβευτή.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η απομάκρυνση Ρώσων πολιτών και πολιτών της Λευκορωσίας, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν από το Αφγανιστάν πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με την συνδρομή των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ.

Η Μέρκελ ακύρωσε το ταξίδι της στο Ισραήλ λόγω της κατάστασης στο Αφγανιστάν

Η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι της στο Ισραήλ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 28-30 Αυγούστου λόγω της τεταμένης κατάστασης στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

“Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου θα προγραμματιστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Καναδάς: Τελείωσαν οι προσπάθειες απομάκρυνσης Καναδών και Αφγανών πολιτών απο την Καμπούλ

Οι καναδικές δυνάμεις στην Καμπούλ τερμάτισαν τις προσπάθειές τους να απομακρύνουν Καναδούς και Αφγανούς νωρίτερα σήμερα, πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου, δήλωσε ο ασκών χρέη επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατηγός Γουέιν Άιρ.

«Μείναμε στο Αφγανιστάν όσο περισσότερο μπορούσαμε… μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε μείνει περισσότερο και να τους είχαμε σώσει όλους», δήλωσε ο Άιρ σε συνέντευξη Τύπου. Είπε πως ο Καναδάς απομάκρυνε περίπου 3.700 Καναδούς και Αφγανούς πολίτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις