Κόσμος

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας κοντά στη ρωσική πρεσβεία – Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

Έκρηξη ύστερα από επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε κοντά στην πύλη της πρεσβείας της Ρωσίας στην Καμπούλ, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA δύο ρώσοι πολίτες – ένας διπλωμάτης και ένας φρουρός ασφαλείας – τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη από την επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν. 

Η αφγανική αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην είσοδο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Καμπούλ και πρόσθεσε ότι ο δράστης έπεσε νεκρός από τους ένοπλους φρουρούς ασφαλείας καθώς πλησίαζε στην πύλη.

“Ο βομβιστής αυτοκτονίας, προτού φθάσει στον στόχο του, αναγνωρίστηκε και πυροβολήθηκε από (Ταλιμπάν) φρουρούς της ρωσικής πρεσβείας…”, δήλωσε στο Reuters ο Μαουλάουι Σαμπίρ, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με το Sputnik, υπάρχουν τουλάχιστον 15 με 20 νεκροί.

Η Ρωσία είναι μια από τις λιγοστές χώρες που έχουν διατηρήσει πρεσβεία στην Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν πριν από πάνω από ένα χρόνο.

Παρότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει επισήμως την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, βρίσκεται σε συνομιλίες με αξιωματούχους σχετικά με μια συμφωνία για την προμήθεια βενζίνης και άλλων αγαθών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID