Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Η Ιταλία θέλει να φιλοξενήσει 2.500 Αφγανούς

Αφγανιστάν: Η Ιταλία θέλει να φιλοξενήσει 2.500 Αφγανούς

Στην στήριξη που θα παράσχει η Ιταλία στους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, σε παρέμβασή του σε συνέδριο της καθολικής οργάνωσης Comunione e Liberazione.

«Θέλουμε να φιλοξενήσουμε, συνολικά, 2.500 άνδρες, γυναίκες και ανήλικα από το Αφγανιστάν», δήλωσε ο Ντι Μάιο της Ιταλίας, ο οποίος, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προτίθεται να οργανώσει μια ειδική σύνοδο του G 20, αφιερωμένη στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Κάλεσε, δε, όλη την Ευρώπη «να απαντήσει με ενιαία φωνή», στο αίτημα υποδοχής και προστασίας που φτάνει από χιλιάδες πολίτες της ασιατικής αυτής χώρας.

Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε επίσης, ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εφαρμόσει αποτελεσματικές στρατηγικές για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών που καλλιεργούνται στο Αφγανιστάν.

«Είναι ορθό να αναρωτηθούμε και να προβληματισθούμε, όλοι, ώστε να εντοπίσουμε και να κατανοήσουμε βαθύτερα τα λάθη που έγιναν τα περασμένα χρόνια και τα οποία οδήγησαν στην τόσο γρήγορη πτώση της κυβέρνησης στην Καμπούλ», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε, όμως, να χαθούν οι βασικής σημασίας κατακτήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, κυρίως σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών» δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις