Κόσμος

Αφγανιστάν: Η πρώτη δημόσια εκτέλεση μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρώτη δημόσια εκτέλεση μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία έγινε σήμερα (07.12.2022) στο Αφγανιστάν, με έναν πολίτη που είχε καταδικαστεί για φόνο, να δέχεται τα πυρά. 

Η εκτέλεση έγινε στη δυτική επαρχία Φάραχ του Αφγανιστάν. «Εκτελέσθηκε ένας άνδρας που είχε κριθεί ένοχος επειδή, το 2017, είχε μαχαιρώσει θανάσιμα έναν άλλον άνδρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, διευκρινίζοντας ότι η εκτέλεση έγινε παρουσία πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Ταλιμπάν.

Η δημόσια εκτέλεση πραγματοποιήθηκε αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε ανακοινώσει τις τελευταίες εβδομάδες δημόσιες μαστιγώσεις ανδρών και γυναικών που κατηγορούνταν για αδικήματα, όπως κλοπή και μοιχεία, σε επαρχίες της χώρας. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ωστόσο, δεν έκανε γνωστό με ποιο τρόπο εκτελέσθηκε ο άνδρας αυτός. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, Χιμπατουλάχ Αχουντζάντα διέταξε τους δικαστές να εφαρμόζουν πλήρως τον ισλαμικό νόμο, ιδιαίτερα αυτά που προβλέπει για δημόσιες εκτελέσεις, λιθοβολισμούς και μαστιγώσεις, καθώς και για ακρωτηριασμούς κλεφτών.

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου από την πλευρά του, είχε καλέσει τον περασμένο μήνα τις αρχές των Ταλιμπάν να σταματήσουν αμέσως τις δημόσιες μαστιγώσεις στο Αφγανιστάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ