Κόσμος

Αφγανιστάν: Μέσα στις επόμενες 24 ώρες αποφασίζει ο Μπάιντεν για παράταση της προθεσμίας αποχώρησης

Θα παρατείνουν οι ΗΠΑ την προθεσμία αποχώρησής τους από το Αφγανιστάν ή όχι; Την απόφαση θα την πάρει, φυσικά, ο Τζο Μπάιντεν.

Μέσα στις επόμενες ώρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσει εάν και κατά πόσον θα παρατείνει την προθεσμία της 31ης Αυγούστου για την αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν, ώστε το Πεντάγωνο να έχει επαρκή χρόνο στη διάθεσή του.

Ο Τζο Μπάιντεν φέρεται ακόμη να ζυγίζει το πώς θα προχωρήσει, καθώς κάποιοι από τους συμβούλους του επιχειρηματολογούν εναντίον της παράτασης της προθεσμίας, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, εξήγησε ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να κάνει πιο σαφείς τις προθέσεις του στη σύνοδο της G7 που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη (24.08.2021) μέσω τηλεδιάσκεψης.

kabul airport kosmos

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών, ο Άνταμ Σιφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού ενημερώθηκε από στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας, ανέφερε πως θεωρεί απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση εκκένωσης από το Αφγανιστάν εντός της καθορισμένης προθεσμίας.

«Νομίζω ότι είναι εφικτό αλλά πολύ απίθανο, με δεδομένο τον αριθμό των Αμερικανών που χρειάζεται να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τη χώρα», είπε ο Σιφ.

Παράνομα τα ταξίδια στο Αφγανιστάν για τη Βρετανία;

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα συζητήσει προτάσεις που προβλέπουν να τεθούν εκτός νόμου τα ταξίδια στο Αφγανιστάν και να επιβάλλονται ποινές κάθειρξης ως και δέκα ετών σε υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου εάν αποδεικνύεται πως επισκέφθηκαν την ασιατική χώρα, εν μέσω ανησυχιών ότι Βρετανοί θα μπορούσαν να πάνε εκεί για να ενταχθούν σε «ισλαμιστικά τρομοκρατικά δίκτυα».

Αυτό ανέφερε δημοσίευμα της Telegraph.

«Εξετάζουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές σε αυτό το στάδιο για το πώς θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Αυτή είναι μια από τις επιλογές», εξήγησε κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα.

Οι προτάσεις θα συζητηθούν εντός της εβδομάδας από το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph.

Η είδηση καταγράφεται μία εβδομάδα και κάτι μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από το ισλαμιστικό ένοπλο κίνημα των Ταλιμπάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ