Κόσμος

Αφγανιστάν: Ο τουρκικός στρατός άρχισε να αποχωρεί από τη χώρα

Ξεκίνησε να αποχωρεί από το Αφγανιστάν ο τουρκικός στρατός, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα.

Την είδηση αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν έκανε γνωστή το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε για μήνες ότι θα μπορούσε να διατηρήσει μια παρουσία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εάν της ζητηθεί μετά την κατάληψη της εξουσίας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Ωστόσο, το Reuters ανέφερε νωρίτερα την Τετάρτη (25.08.2021) ότι οι Ταλιμπάν ζήτησαν από την Τουρκία τεχνική βοήθεια για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την αναχώρηση των ξένων δυνάμεων, αλλά επέμεναν ότι ο τουρκικός στρατός θα πρέπει και αυτός να αποχωρήσει πλήρως μέχρι την προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ναόμι Μπάιντεν αποδομεί το βιβλίο του Τζέικ Τάπερ για τον παππού της Τζο Μπάιντεν: «Πολιτική σαπουνόπερα για κουτσομπόληδες»
Το βιβλίο με τίτλο «Origin Sin» κυκλοφορεί σήμερα (20.05), δύο μέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη - Ποια είναι η κούκλα εγγονή του
Ναόμι Μπάιντεν