Κόσμος

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δίνουν αμνηστία στους κρατικούς λειτουργούς

Αλήθεια ή μήπως μια μεγάλη παγίδα; Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν γενική αμνηστία στους κρατικούς λειτουργούς και τους ζήτησαν να γυρίσουν στις δουλειές τους.

Από την πρώτη στιγμή που οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ και επέστρεψαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν ύστερα από 20 χρόνια, όλοι φοβήθηκαν ότι θα άρχιζαν τις δημόσιες εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.

Ειδικά όσων συνεργάστηκαν, όλα αυτά τα χρόνια, με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών (μεταφραστές κτλ) αλλά και με τις κυβερνήσεις της χώρας μετά την πτώση των Ταλιμπάν. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγων των όσων βλέπουμε καθημερινά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με ανθρώπους να στοιβάζονται σε μεταγωγικά ή να μη διστάζουν να κρεμαστούν σε τροχούς αεροπλάνων με συνέπεια να πέσουν στο κενό και να σκοτωθούν.

Αλλά δυο μέρες μετά την κατάληψη της Καμπούλ, οι Ταλιμπάν «υπόσχονται» γενική αμνηστία για όλους τους κρατικούς λειτουργούς, τους οποίους και κάλεσαν να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

«Κηρύχθηκε γενική αμνηστία για όλους (…), συνεπώς οφείλετε να επιστρέψετε με πλήρη εμπιστοσύνη στις καθημερινές συνήθειές σας», αναφέρουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Ο Τραμπ θερίζει ό,τι έσπειρε: Η άρνηση των συμμάχων να τον στηρίξουν για τα Στενά του Ορμούζ και η διπλωματική του απομόνωση
Ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε να αρχίσει ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν χωρίς να νοιαστεί να το συζητήσει με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον και τώρα το πληρώνει....
Ντόναλντ Τραμπ 10
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 21
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης