Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Σταματούν «τις επόμενες ώρες» οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από την Ιταλία

Αφγανιστάν: Σταματούν «τις επόμενες ώρες» οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από την Ιταλία

Tις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν “εντός των επομένων ωρών” θα σταματήσει η Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο.

“Εντός των προσεχών ωρών, το τελευταίο (αεροσκάφος) C-130 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Καμπούλ με επιβαίνοντες τον πρεσβευτή (του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν Στέφανο Ποντεκόρβο) και τον (Ιταλό) πρόξενο (Τομάσο Κλαούντι) καθώς και όλους τους στρατιωτικούς και καραμπινιέρους που συνέβαλαν στη διασφάλιση των επιχειρήσεων απομάκρυνσης τις τελευταίες ημέρες”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη που παραχώρησε από κοινού με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

“Είμαστε στις τελευταίες ώρες του απεγκλωβισμού. Πάνω στο αεροσκάφος θα βρίσκονται επίσης εκείνοι που κατέστησαν δυνατό να απομακρυνθούν μέσα σε μερικές ημέρες περίπου 4.900 Αφγανοί καθώς και όλοι οι Ιταλοί που το ζήτησαν”, υπογράμμισε ο ντι Μάιο.

Ιταλικά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν απομακρύνει συνολικά τουλάχιστον 4.800 Αφγανούς έως και χθες, 26 Αυγούστου, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 1.100 παιδιών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ το υπουργείο Άμυνας.

Μεσίστιες οι σημαίες των 30 συμμάχων του ΝΑΤΟ

Μεσίστιες είναι οι σημαίες των 30 συμμάχων του ΝΑΤΟ στην έδρα του στις Βρυξέλλες μετά την τρομοκρατική επίθεση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω του twitter o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Θρηνούμε για όλα τα θύματα. Τιμούμε το αμερικανικό προσωπικό που έχασε τη ζωή του για να φέρει άλλους στην ασφάλεια – δεν θα ξεχαστούν ποτέ», τονίζει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

Σε χθεσινή ανάρτησή του στο twitter, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ο Γενς Στόλτεμπεργκ τόνισε ότι καταδικάζει σθεναρά τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση και ότι προτεραιότητα για το ΝΑΤΟ παραμένει η απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων σε ασφαλές περιβάλλον και όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις