Κόσμος

Αφγανιστάν: Στην Καμπούλ οι 44 που απελάθηκαν από την Γερμανία

Μια ομάδα 44 Αφγανών οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν αφίχθη στην Καμπούλ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη μετά την απέλασή της από τις αρχές της Γερμανίας, δήλωσαν υπεύθυνοι στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επρόκειτο για την 28η ομάδα Αφγανών που απελάθηκε από τον Δεκέμβριο του 2016. Συνολικά 720 άνθρωποι έχουν επαναπατριστεί αεροπορικώς.

Οι απελάσεις αυτές είναι ολοένα πιο αμφιλεγόμενες στη Γερμανία: οι επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής τονίζουν πως η κατάσταση στο εμπόλεμο Αφγανιστάν είναι πολύ επικίνδυνη για να γίνονται επαναπατρισμοί εκεί, ακόμη και στην περίπτωση που κρίνεται ότι δεν δικαιούνται άσυλο από τις γερμανικές αρχές.

Οι άμαχοι γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων των Ταλιμπάν και του Ισλαμικού Κράτους. Συνολικά 1.366 άμαχοι σκοτώθηκαν στη σύρραξη στο Αφγανιστάν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τη Δευτέρα τουλάχιστον 10 άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν στην Τζαλαλάμπαντ, στην επαρχία Νανγκαρχάρ (ανατολικά), σε βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο που μετέφερε νεοσύλλεκτους των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλγερινός επιτέθηκε με σφυρί στον γείτονά του στην Ισπανία και συνελήφθη - Του άνοιξε το κεφάλι και τον άφησε αιμόφυρτο στον δρόμο
Ο άνδρας διαπληκτίστηκε με το θύμα και ένα φίλο του θύματος - Τραυμάτιζε με μπουκάλι τον φίλο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ισπανία
Politico: Ο Αμερικανός υπουργός ενέργειας υποβαθμίζει τον θανατηφόρο καύσωνα στην Ευρώπη – «Περισσότεροι πεθαίνουν τον χειμώνα»
Ο Κρις Ράιτ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, ενώ η ΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνες θερμοκρασίες που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ
Νεκρό 6χρονο αγόρι σε λίμνη στη Γερμανία λόγω του ακραίου καύσωνα - Καταγραφή νέου ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 41,5 βαθμούς
Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αυστρία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς Κελσίου στα σύνορα με την Σλοβακία, ενώ και η Ελβετία έκανε νέο ρεκόρ στους 39 βαθμούς στην Βασιλεία
Γερμανία