Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν απαγόρευσαν σε γυναίκες υπαλλήλους να μπουν στο υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν απαγόρευσαν σε γυναίκες υπαλλήλους να μπουν στο υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων

Εργαζόμενες στο υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων στο Αφγανιστάν δεν μπόρεσαν σήμερα να πάνε στην δουλειά τους. Και αυτό γιατί εκπρόσωποι των Ταλιμπάν τους απαγόρευσαν την είσοδο, σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο Sputnik. 

Οι εργαζόμενες του υπουργείου Γυναικείων Υποθέσεων στην Καμπούλ, όπως αναφέρει το Sputnik, σκοπεύουν να διαδηλώσουν για το περιστατικό. «Η είσοδος στο κτίριο απαγορεύτηκε σε τέσσερις γυναίκες», δήλωσε στο Sputnik υπάλληλος του υπουργείου. 

Μετά την κατάληψη της Καμπούλ στις 15 Αυγούστου από τους Ταλιμπάν και την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν στις 31 Αυγούστου, η κατάσταση εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον των γυναικών. 

Σημειώνεται ότι στις 6 Σεπτεμβρίου οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι έλαβαν τον έλεγχο της Πανσίρ, της τελευταίας από τις 34 επαρχίες της χώρας που δεν ήλεγχαν. 

Την επόμενη ημέρα οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας υπό τον Μοχάμεντ Χάσαν Ακούντ, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση των Ταλιμπάν και στον οποίον έχουν επιβληθεί κυρώσεις του ΟΗΕ από το 2001.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις