Κόσμος

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την φονική επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ που σκότωσε το πρωί 22 ανθρώπους.

Με μήνυμα που ανήρτησε στο Telegram, η οργάνωση ισχυρίστηκε ότι «σκότωσε και τραυμάτισε 80 Αφγανούς δικαστές, ανακριτές και προσωπικό ασφαλείας» που είχαν συγκεντρωθεί μετά την ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος στη Καμπούλ.

Ο απολογισμός, που έδωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι για τα θύματα της επίθεσης είναι πολύ χαμηλότερος – 22 νεκροί – χωρίς να γίνεται λόγος για δικαστές ή εισαγγελείς στον κατάλογο των θυμάτων. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν πολλοί φοιτητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέση Ανατολή: Από τη δολοφονία Χαμενεΐ στο σχέδιο των 15 σημείων Τραμπ – Όλα όσα έχουν συμβεί στις 30 ημέρες πολέμου
Τα σημαντικότερα γεγονότα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή τις 30 ημέρες του πολέμου - Πιο σκληρό από όσο περίμεναν ΗΠΑ και Ισραήλ το Ιράν, αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα
Ένα σύννεφο καπνού υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη του Ιράν