Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Άφησαν τον γιο τους να πεθάνει από ασιτία – Οργή στο Ιλινόι

Άφησαν τον γιο τους να πεθάνει από ασιτία – Οργή στο Ιλινόι

Σοκ, οργή και αποτροπιασμός από τον τραγικό θάνατο ενός 8χρονου αγοριού στο Ιλινόι των ΗΠΑ, μετά τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη από τους ίδιους του τους γονείς. Το παιδί βρέθηκε σκελετωμένο, υποσιτισμένο, γεμάτο μελανιές ενώ ζούσε κλειδωμένο μέσα σε ένα δωμάτιο που «μύριζε ούρα και περιττώματα»…

Ακόμα μεγαλύτερη οργή προκαλούν οι πληροφορίες ότι οι υπηρεσίες πρόνοιας στο Ιλινόι των ΗΠΑ είχαν ελέγξει το σπίτι – κολαστήριο και το έκριναν ασφαλές! Ο 8χρονος Νάβιν Τζόουνς εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στις 29 Μαρτίου του 2022 και οι γονείς του παιδιού συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η μητέρα του 8χρονου αγοριού, η Στέφανι Τζόουνς, έχει παραδεχθεί την ενοχή της για ανθρωποκτονία ενώ ο πατέρας του, ο Μπράντον Γουόκερ, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη εφόσον καταδικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι το… παιδικό δωμάτιο ήταν «σε άθλια κατάσταση», με μόνο ένα κρεβάτι και ένα παιχνίδι, ενώ το υπόλοιπο σπίτι ήταν «πλήρως επιπλωμένο».

Το αγοράκι ζύγιζε μόλις 30 κιλά και βρέθηκε νεκρό σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο γεμάτο ούρα και περιττώματα ενώ στη σορό του εντοπίστηκαν σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο, το σώμα, τα χέρια και τα πόδια του.

Μάλιστα, ένα σημείωμα στην πόρτα του υπνοδωματίου του Νάβιν έγραφε: «Μην δίνετε στον Νάβιν φαγητό ή νερό. Μην τον αφήσετε να βγει από το δωμάτιο. Έχει ό,τι χρειάζεται μέχρι να ξυπνήσω»…

Θρασύτατοι οι γονείς, το έπαιζαν σοκαρισμένοι

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πλάνα από τις bodycams των αστυνομικών, όταν έφτασαν στο σπίτι – κολαστήριο του 8χρονου Νάβιν Τζόουνς, μετά την κλήση της μητέρας του ότι το παιδί ήταν «παγωμένο και δεν ανέπνεε».

Όταν έφτασαν οι Αρχές, η μητέρα έκατσε στα σκαλιά του σπιτιού τους και έκλαιγε και κάπνιζε ενώ ο πατέρας – δήθεν εξοργισμένος – φώναζε «δεν υπάρχει καμία περίπτωση» όταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι το παιδί δεν επανέρχεται στη ζωή. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά…

Λίγο μετά έγινε γνωστό πως η γιαγιά του Νάβιν Τζόουνς είχε την κηδεμονία του μέχρι τον Ιούλιο του 2021. Ωστόσο, όταν το παιδί πήγε στους γονείς του, επειδή εκείνη έπρεπε να φύγει, αρνήθηκαν να της τον επιστρέψουν. Τότε, η γιαγιά κάλεσε την πρόνοια για να πάρει πίσω τον Νάβιν.

Όμως, όταν η πρόνοια έφτασε στο σπίτι για να διερευνήσει τους ισχυρισμούς της γιαγιάς του, τους έκρινε «αβάσιμους» και έτσι το παιδί έμεινε μαζί με τους γονείς του.

Το σήριαλ με τη γιαγιά του και η κόλαση που ζούσε στο σπίτι

Την κηδεμονία του Νάβιν είχε μέχρι τον Ιούλιο του 2021 η γιαγιά του. Έφυγε για λίγο και όταν γύρισε η Γουόκερ και ο Τζόουνς, αρνήθηκαν να της επιστρέψουν το παιδί.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η πρόνοια έφτασε ξανά στο σπίτι μετά από μια ανώνυμη πληροφορία. Αν και βρήκαν τον 8χρονο άρρωστο και αδύναμο, όταν ο Νάβιν τους είπε ότι ήθελε να μείνει με τους γονείς του, τότε τα στελέχη της πρόνοιας θεώρησαν ότι ήταν ασφαλής…

Στις 29 Μαρτίου, το παιδί βρέθηκε νεκρό. Μάλιστα, ο ντετέκτιβ Ρομπέρτο Βάσκεζ που έκανε την έρευνα, είπε ότι η μυρωδιά που έβγαινε από το δωμάτιο του μικρού αγοριού «ήταν αηδιαστική» και δεν υπήρχαν σεντόνια ή κουβέρτες στο κρεβάτι του. Μάλιστα, η πόρτα του υπνοδωματίου του δεν είχε πόμολο και υπήρχε ένα σχοινί για να την κρατάει κλειστή.

Η ιατροδικαστής που εξέτασε το αγοράκι είπε ότι παρουσίαζε σημάδια χρόνιου υποσιτισμού, οι μύες του είχαν ατροφήσει και ήταν γεμάτο μώλωπες. Ο Νάβιν έπαθε ανακοπή που προκλήθηκε από την ασιτία.

Οι ερευνητές βρήκαν μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι γονείς του τον Οκτώβριο του 2021 με τον πατέρα του να λέει ότι ήθελε να τον βάλει στο υπόγειο επειδή ούρησε στον τοίχο.

Με πληροφορίες από DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις