Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αφήστε το Ντιέγκο Μαραντόνα ήσυχο

Αφήστε το Ντιέγκο Μαραντόνα ήσυχο

Είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Είναι ο άντρας που γράφει ιστορία. Είναι αυτός που σήμερα έχει γενέθλια και εξακολουθεί να είναι αυτός που τα media λατρεύουν να μισούν γιατί είναι ευπώλητος σε όλα. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι ξανά στην θλιβερή επικαιρότητα με ένα βίντεο στο οποίο φέρεται να κακοποιεί σύντροφο του.

Η ίδια έδωσε κομψά το βιντεοσκοπημένο συμβάν για να προβληθεί σε τηλεοπτικό σόου χωρίς δόλο εννοείται και ο άντρας που σήμερα γιορτάζει τα 54α γενέθλια του είναι ξανά πρωταγωνιστής σε μια σαπουνόπερα που καλά κρατεί εδώ και χρόνια.

Γιατί ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι απλά ένας παίκτης. Είναι ένας άντρας πέρα από αυτή τη ζωή, ένας τόσο υπερβολικός σε όλα του θρύλος του ποδοσφαίρου από τον οποίο μπορείς να περιμένεις τα πάντα, ίσως και περισσότερα, από τα καλύτερα, μέχρι τα χειρότερα. Από το ζενίθ στο ναδίρ. Αυτές είναι οι στιγμές της πιο πρόσφατης και όχι ποδοσφαιρικής ιστορίας του που τον κάνουν μια Κιμ Καρντάσιαν των γηπέδων γιατί αν το reality show είχε γρασίδι ο Αρμάντο θα ήταν ο ένας και μεγάλος πρωταγωνιστής του.

1. Tα πάει καλά με τα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά αν αυτά τα διαχειρίζεται η μία από τις δύο επίσημα ανγνωρισμένες κόρες του. Στη Ντάλμα λοιπόν πόζαρε με χαμόγελο για να τον ανεβάσει στο twitter, αποδεικνύοντας ότι από “τελειωμένος παχύσαρκος

Έγινε τύμπανο του πολέμου

2. Τα πάει ακόμη πιο καλά με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αφού έχει υπαρξει προπονητής της ομάδας Αλ Ουάσλ για δύο χρόνια, ενώ παράλληλα είναι και πρεσβευτής του αθλητισμού στην αραβική χώρα. Τη σχέση του αυτή την τιμά σε κάθε ευκαιρία όπως τότε που βρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με αφορμή την ημέρα εορτασμού της ανεξαρτησίας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του το γλέντησε με τη ψυχή του. Ο Ντιέγκο ντύθηκε σεΐχης. Ο Ντιέγκο τραγούδησε τοπικά τραγούδια. Ο Ντιέγκο χόρεψε παραδοσιακούς Ντουμπαϊστικούς παραδοσιακούς χορούς. Ω Ντιέγκο.

3. Ξέρει πολύ καλά να παίζει τον μετανιωμένο όταν η κάμερα είναι απέναντι του. Μιλώντας στην εκπομπή «Che Tempo che Fa» του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού Rai 3 ένα χρόνο πριν είπε: «Υπήρξα εθισμένος στα ναρκωτικά. Δεν ήθελα ποτέ να με έχουν πρότυπο. Στις 30 Οκτωβρίου γίνομαι 53 (σ.σ. σήμερα κλείνει τα 54) ετών, αλλά αυτό που λέω πάντα είναι ότι θα είναι σαν να κλείνω τα 85 με όσα έχω ζήσει. Υπήρξα άρρωστος με τα ναρκωτικά για πολλά χρόνια και κουβαλάω ένα βάρος που δεν είδα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν. Κρυβόμουν, φοβόμουν για τα παιδιά μου και κατάλαβα ότι για εκείνα πρέπει να αλλάξω».

4. Φέρει και επίσημη ευλογία του Καθολικού Θεού. «Σήμερα, δύο δυνάμεις ενώθηκαν, το χέρι του Θεού και αυτό του Πάπα», είπε μετά τη συνάντηση ο θρύλος του ποδοσφαίρου με τον επίσης Αργεντίνο Πάπα Φραγκίσκο στα πλαίσια του Αγώνα Για Την Ειρήνη στη Ρώμη που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Pupi Javier Zanetti και Scholas Occurrentes, η έδρα του οποίου βρίσκεται στην Παπική Ακαδημία Επιστημών. «Ντιέγκο, σε περίμενα» του είπε ο Ποντίφικας, δίνοντας μία θερμή αγκαλιά στον θρύλο του ποδοσφαίρου αφού αυτή ήταν μια συνάντηση που την είχε ζητήσει ο ίδιος και όχι αυτός που φέρει το Χέρι Του Θεού.

5. Επιπλέον είναι ενθουσιώδης με εκπροσώπους της ελληνικής σόουμπιζ και του αθλητισμού.
πηγη φωτο: sakisrouvas.com

6.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι στο πλάι της Αργεντινής, μιας χώρας που αντιστέκεται σθεναρα στα Διεθνή Νομισματικα Ταμεία και λοιπούς οργανισμούς με σκοτεινή ατζέντα αλλά κυρίως είναι στο πλάι της οικογένειας του. Όταν σε συνεντευξη που παραχώρησε ο «Ντιεγκίτο» μετά από έξοδο του κλήθηκε από τους δημοσιογράφος να σχολιάσει την επικαιρότητα, ο Μαραντόνα αποφάσισε να αρθρώσει ακαταληπτες λέξεις επαναλαμβάνοντας τη θλίψη για τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του πατέρα του. Στην υγειά μας.

7
. Οι σχέσεις του με τους δημοσιογράφους ήταν πάντα χειροπιαστές. Όταν ο θρύλος αποφάσισε ένα Σάββατο να πάει στο θέατρο με το γιο του, Ντιέγκο Φερνάντο και τη μητέρα του μικρού, Βερόνικα Οχέδα, δημοσιογράφοι του έκαναν ντου γιατί πόσες φορές μπορείς να έχεις ένα τσιτ τσατ με τον Θεό τον ίδιο; Ο πρώην ποδοσφαιριστής άρχισε να λέει πως αυτή η ημέρα ήταν ένα δώρο στο γιο του, καθώς είναι από τις πρώτες που πέρασαν μαζί και θα ήθελε να τη σεβαστούν. Οι συνάδελφοι δεν το σεβάστηκαν. Ο Ντιέγκο δεν σεβάστηκε έναν άτυχο από αυτούς.

8. Είναι ακριβοδίκαιος και πέτσι αποδίδει δικαιοσύνη. Όταν στη Βραζιλία ζουσαν στιγμές εθνικού πένθους, μετά την ταπεινωτική ήττα της εθνικής ομάδας με 7-1 από την Γερμανία, στον ημιτελικό του Μουντιάλ ο Ντιέγκο Μαραντόνα προτέταξε τα δάχτυλα του και απάλυνε τον πόνο των Βραζιλιάνων με αυτό το φωτογραφικό στιγμιότυπο

9. Τα πάει πολύ καλά με τα άκρα του τα οποία και χρησιμοποιεί για εκείνες τις στιγμές που τα λόγια είναι φτωχά. Όταν λοιπόν ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας της Αργεντινής Χούιο Γκροντόνα τόνισε ότι η «αλμπισελέστε» κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στο Ιράν (1-0) μόλις έφυγε από το γήπεδο ο Μαραντόνα, ο οποίος σύμφωνα με τον Γκροντόνα φέρνει κακή τύχη στην ομάδα γιατί είναι γκαντέμης ο Μαραντόνα προέταξε ΕΝΑ δάχτυλο, τον ΜΕΣΟ δείχνοντας ψηλά. Επιπλέον τον χαρακτήρισε «ανόητο».

10. Είναι θρησκεία από μόνος του. Η εκκλησία του Μαραντόνα δημιουργήθηκε από τους φανατικούς οπαδούς του ποδοσφαιριστή καθώς θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Από το 1998 όταν και ιδρύθηκε στην Αργεντινή μέχρι σήμερα αριθμεί περίπου 80.000 μέλη σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

11. Ο Nτιεγκίτο θέλει την ιδιωτικότητα του και ξέρει να περνάει ΚΑΛΑ τα βράδια εκεί έξω. Ο εθνουσιασμός για το night clubbing έφτασε μέχρι το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας όπου ο Ντιέγκο Μαραντόνα έγινε πάλι πρωταγωνιστής, καθώς βρισκόμενος σε κατάσταση μέθης ενεπλάκη σε τσακωμό με άλλους τυχαίους θαμώνες. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο άντρας υπερπαραγωγή, επιτέθηκε χωρίς λόγο σε δύο άνδρες για να διασκεδάσει λίγο ακόνη, εκείνοι διασκέδασαν πίσω με γροθιές και τότε ξεκίνησαν όλοι μαζί να παίζουν βραδινό κνηγητό στους γύρω δρόμους. Υπέροχα.

12. Ο Ντέγκο Μαραντόνα είναι ένας άντρας που δεν καταλαβαίνει από αποτριχωμένους που βγάζουν τα φρίδια τους θρύλους του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Δεν καταλαβαίνει γιατί είναι ποζάτοι, γιατί δεν τους νοιάζει το παιχνίδι αλλά το πως θα στηθούν στην κάμερα για νξα αποθεωθούν. Ο Ντιεγκίτο δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει ο Ρονάλντο και έτσι το διασκεδάζει με όλους όσοι μοιράζονται το ίδιο πιστεύω. Πάντα στην tv.

13. Eίναι ένα όχημα απίθανο για κάθε μαρκετίρ. Έτσι είτε ξυπναέι από εφιάλτη αφού ανήκει στην Εθνική Βραζιλίας, παρενέργεια ποτού

Eίτε υποδύεται το ιδανικο επιπλο για τις στιγμές που έχεις βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο με πιτσιρίκια ή/και φλώρους

Eίτε μαγεύει την Ιαπωνία των 80’ς με αισθησιακό slo mo

Eίτε είναι δίπλα από έναν αιώνιο φίλο και εθχρό του, τον Πελέ και τον Ζιντάν ένας από τους τρεις θεματοφύλακες γαλλικού οικου πολυτελείας

Ο Μαραντόνα πουλάει. Σαν Τρελός.

14. Επιπλέον είναι τόσο επικός που τα βάζει με Υπουργεία Οικονομικών και τα ξεφτιλίζει σε δικαστικές αίθουσες βλαζοντας γκολ. Νικητής στα γήπεδα, νικητής και στις Ιταλικές Αίθουσες ο Αρμάντο κέρδισε στην κόντρα του με την ιταλική εφορία που απαιτούσε από τον βετεράνο ποδοσφαιριστή το ποσό των 40 εκατ. ευρώ για φόρους που υποστήριζε ότι δεν κατέβαλε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νάπολι. Ο Αργεντίνος από την πλευρά του επέμενε ότι έχει πληρώσει μέχρι και την τελευταία του λιρέτα, η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τον «Ντιεγκίτο» να δικαιώνεται και να αθωώνεται. «Τώρα ο Μαραντόνα μπορεί να επιστρέψει ελεύθερα στην Ιταλία», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους δικηγόρους του. Πάντως εαν επιθυμούσει ποτέ να πάει στη Νάπολι, θα μπορούσε χωρίς κανένα κόλλημα στη διαδικασία. Εκεί λατρεύεται σαν μικρός Θεός, εκεί η προτομή του, οι φανέλες με το νούμερο 10 της Αργεντινής, ακόμα και κάποιες τρίχες από τα μαλλιά του είναι τουριστικές ατραξιόν ενός θρύλου που χάρισε το πόδι του στην πόλη τους στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές του ’90.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα
σήμερα γίνεται 54 ετών και είναι ήδη ένας μύθος από μόνος του. Πιο μεγάλος από την ίδια τη ζωή, μας έχει συνηθίσει τόσο πολύ στις εξωγηπεδικές του αμαρτίες που φλερτάρεις να του τα συγχωρείς όλα. Η άφεση αμαρτιών δεν είναι πολιτικά ορθή για έναν άντρα που κάνει συνεχώς δημόσιες προβοκάτσιες, που είναι αιρετικός, που το lifestyle και οι καταχρήσεις του, οι ερωμένες και οι γυναίκες του, τα δύο επίσημα παιδιά του, ίσως τρία, και οι υπόλοιποι απογόνοι του, οι ευθύνες και οι πόλεμοι του, θα έπρεπε να τον έχουν εξαντλήσει χωρίς προηγούμενο, για αυτόν που έζησε και προφανώς θα συνεχίζει σαν ροκ σταρ με όλες τις καταχρήσεις να είναι εκεί για να τις απολαύσει. Ο Ντιέγκο είναι ένας original κάφρος μιας γηπεδικής συμπεριφοράς που όμως προβλέπεται γιατί η εκτόνωση είναι δεδομένη και θεμιτή στη γηπεδική κουλτούρα -αρκεί να είναι λεκτική όπως τα συμπαθητικά «Τον παίρνετε όλοι!» και «Ρουφάτε τον τώρα, κουφάλες!» που εκτόξευσε στους δημοσιογράφους έχοντας ζητήσει προκαταβολικά συγγνώμη από τις κυρίες αναμεσα μας ή το γνωστό Δάχτυλο Προς Τα Ψηλά. Ο Ντιέγκο είναι ένας πολιτικοποιημένος αν και με όχι σαφή πολιτική ιδεολογία, είναι παλιοφιλος με τον Φιντελ Κάστρο, έχει χτυπήσει τατουάζ στην αριστερή του γάμπα το πρόσωπο του, έχει τον Τσε Γκεβάρα στο μπράτσο του.

Είναι ένας θρύλος ετερόκλητος και προβληματικός, ειλικρινής και επιθετικός, θνητός και Θεός. Αν το βίντεο που προβλήθηκε σε show δικαιώνει μια κουλτούρα εκπόρνευσης της ιδιωτικότητας, ας τον καταδικάσουμε. Άλλωστε ο Nτιέγκο είναι κάτι σαν την Κιμ Καρντάσιαν. Πιο μεγάλος από όλους και χρόνια του πολλά. Τώρα ξεκίνα να ιδρώνεις. Ο Ντιεγκίτο σε θέλει να είσαι fit και να τα βάζεις με όλους και όλα γιατί αντέχεις και μπορείς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε