Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Αγανακτισμένοι” βγήκαν στους δρόμους της Ιταλίας

“Αγανακτισμένοι” βγήκαν στους δρόμους της Ιταλίας

Στην Ρώμη και άλλες ενενήντα πόλεις της Ιταλίας διαμαρτύρονται με αίτημα να ανακληθούν οι περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι κινητοποιήσεις στη Ρώμη ξεκίνησαν λίγο μετά τα χαράματα, με διαδήλωση αναπληρωτών καθηγητών, μαθητών και φοιτητών μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Πολλοί μαθητές κατέβηκαν στους δρόμους με κατσαρόλες και τηγάνια, για να συμβολίσουν την φάση ιδιαίτερης οικονομικής δυσκολίας στην οποία περνάει η παιδεία.

Μεγάλο μέρος των κινητοποιήσεων οργανώθηκε με συνεννοήσεις στο Διαδίκτυο, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Τwitter.

Στο Μιλάνο, το σύνθημα στο μεγαλύτερο πανό της συγκέντρωσης, έγραφε “Save schools not banks”. Οι φοιτητές, περνώντας μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας Unicredit, έριξαν κόκκινη και ροζ μπογιά και αυγά στην κύρια είσοδό της και κόλλησαν στα τζάμια χαρτιά που έγραφαν “δεν είναι το δικό μας χρέος”.

Ακόμα, πέταξαν αυγά και κόκκινη μπογιά στο κτίριο όπου φιλοξενείται το τοπικό παράρτημα του οίκου αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s στο Μιλάνο.

Διαβάστε επίσης: Μπερλουσκόνι: «Forza αιδοίο»!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε