Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αγγλία: Δεκάδες εργάτες “κόλλησαν” κορονοϊό

Αγγλία: Δεκάδες εργάτες “κόλλησαν” κορονοϊό
Reuters Αρχείο

Σοκ στην Αγγλία όπου περίπου 200 άνθρωποι που είχαν προσληφθεί για να μαζέψουν τη σοδειά σε αγρόκτημα κοντά στο Μάλβερν, στα Δυτικά Μίντλαντς, τέθηκαν σε καραντίνα.

Αυτό συνέβη επειδή 73 από τους εργάτες στην Αγγλία διαγνώστηκαν με τη νόσο Covid – 19, έγινε γνωστό από την Αρχή Δημόσιας Υγείας της χώρας την Κυριακή (12.07.2020).

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Βρετανία μειώνεται καθημερινά μετά την κορύφωση των περισσότερων από 6.000 τον Απρίλιο σε 650, βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων. Παρόλα αυτά, καταγράφονται εξάρσεις σε τοπικό επίπεδο.

Οι εγκαταστάσεις του AS Green and Co τέθηκαν σε lockdown, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού, εξήγησαν οι βρετανικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής, οι εργάτες ζουν σε τροχόσπιτα μέσα στο αγρόκτημα.

Αγγλία: Lockdown αλά βρετανικά

Η Κέιτι Σπενς, η διευθύντρια Υγειονομικής Προστασίας των Μίντλαντς, διαβεβαίωσε πως η εταιρεία εφάρμοσε μέτρα ελέγχου προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο το προσωπικό της να εκτεθεί στην ασθένεια.

“Παρά τα μέτρα, ένας μικρός αριθμός εργατών εκδήλωσε συμπτώματα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και αυτοί οι εργάτες, όπως και κάποιες στενές επαφές τους, μεταξύ των εργαζομένων, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί”, εξήγησε.

“Καθώς παρατηρήσαμε μια παγκόσμια τάση μεγάλοι παραγωγοί τροφίμων να βρίσκονται αντιμέτωποι με ξεσπάσματα της νόσου, ως προληπτικό μέτρο, αποφασίσαμε να υποβάλλουμε σε εξετάσεις όλο το εργατικό δυναμικό”.

Η ίδια είπε ότι τα αρχικά αποτελέσματα έδειξαν ένα σημαντικό ποσοστό θετικών κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι οι ασθενείς αυτοί ήταν ασυμπτωματικοί.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 21 και ανέρχεται πλέον σε 44.819 θανάτους, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.

πηγή; ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις