Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγία Πετρούπολη: “Βυθισμένη” στο πένθος μετά την αιματηρή έκρηξη στο μετρό! Αυτός είναι ο δεύτερος ύποπτος

Αγία Πετρούπολη: “Βυθισμένη” στο πένθος μετά την αιματηρή έκρηξη στο μετρό! Αυτός είναι ο δεύτερος ύποπτος

– 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν
– Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη
– Στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του από ρωσικά ΜΜΕ
– Βρέθηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός σε άλλον σταθμό του μετρό, σε απόσταση 700μ. από το ελληνικό προξενείο
– Τι λέει στο NewsIt.gr ο γενικός γραμματέας του προξενείου, κ. Πάνος Μπεγλίτης
– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Τρόμος και αίμα στην Αγία Πετρούπολη! Ήταν περίπου στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα) όταν σημειώθηκε έκρηξη στο μετρό της πόλης, ανάμεσα στους σταθμούς “Τεχνολογικό Ινστιτούτο” και “Πλατεία Σενάγια”. Μια έκρηξη που κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και τραυμάτισε 45, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Πηγές της Daily Mirror ανέφεραν πως ο νεότερος τραυματίας είναι 15 ετών και ο γηραιότερος 70.

Οι πρώτες εικόνες, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη σοκάρουν! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως η βόμβα περιείχε καρφιά, κάτι που αποτελεί… γνωστή πρακτική των τζιχαντιστών, οι οποίοι πανηγύριζαν στα social media για το αιματοκύλισμα.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη, ενώ η ρωσική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι πρόκειται και… επίσημα για τρομοκρατική ενέργεια.

ΦΩΤΟ TWITTER

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν κρυμμένος μέσα σε έναν χαρτοφύλακα, τον οποίο ο δράστης πέταξε μέσα σε βαγόνι συρμού του μετρό. Ωστόσο το ρεπορτάζ του Russia 24 TV διαφοροποιείται, καθώς μετέδωσε πως ο χαρτοφύλακας ήταν κρυμμένος κάτω από κάθισμα.

ΦΩΤΟ TWITTER

ΦΩΤΟ REUTERS

Εκτός από τη βόμβα που εξερράγη, εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός -που εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς- σε άλλον σταθμό του μετρό, και συγκεκριμένα στον “Πλόσαντ Βαστάνια”. O σταθμός βρίσκεται σε απόσταση 700μ. από το ελληνικό προξενείο. (Διαβάστε εδώ τι είπε ο γενικός γραμματέας του προξενείου, κ. Πάνος Μπεγλίτης στο NewsIt.gr)

ΦΩΤΟ TWITTER

ΦΩΤΟ TWITTER

Οι ρωσικές αρχές εξέδωσαν δύο εντάλματα έρευνας σε βάρος δύο ανθρώπων, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ενεπλάκησαν στην πολύνεκρη έκρηξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας.

ΦΩΤΟ REUTERS

“Δύο άνθρωποι αναζητούνται, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίασαν την επίθεση, ένας εκ των οποίων πιστεύεται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο βαγόνι του μετρό και ο δεύτερος ότι τοποθέτησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό του μετρό «Πλόστσαντ Ρεβολούτσι» “, επισήμανε η πηγή.

ΦΩΤΟ TWITTER

 

 

 

Ο ένας εκ των υπόπτων, είναι ο άνδρας που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, στην περιοχή “Haymarket”, κοντά στον σταθμό του μετρό και φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης.

Είναι μαυροντυμένος, με γενειάδα, στέκεται στην πλατεία ακίνητος για μερικά λεπτά και στη συνέχεια κατευθύνεται προς τον σταθμό.

Το κανάλι 5 έδωσε στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες του δεύτερου υπόπτου, ο οποίος φέρεται να τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στον σταθμό “Πλόσαντ Βαστάνια”

 

 

Δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, χάρη στον μηχανοδηγό

 

Οι σωστές ενέργειες το μηχανοδηγού του συρμού, σε βαγόνι του οποίου σημειώθηκε η έκρηξη ενώ ήταν εν κινήσει, συνέβαλαν στο να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα, ανακοινωσε η επίσημη εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

“Τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε μόλις άρχισαν οι έρευνες λένε ότι ο μηχανοδηγός του συρμού, στο βαγόνι του οποίου σημειώθηκε η έκρηξη, ενήργησε σωστά εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης” είπε η Σβετλάνα Πετρένκο, επισημαίνοντας ότι “η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα στις δύο στάσεις, αλλά ο μηχανοδηγός πήρε την σωστή απόφαση να μην σταματήσει, μέχρι να φθάσει στον επόμενο σταθμό, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα να άρχισει άμεσα η εκκένωση του συρμού και να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες”.

“Θεωρούμε ότι η ενέργεια του αυτή συνέβαλε στο να μην υπάρξουν ακόμη περισσότερα θύματα”, δήλωσε η Πετρένκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε