Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αγία Σοφία: Η μετατροπή της σε τζαμί είναι ενάντια στο Κοράνι λέει τούρκος θεολόγος

Ερντογάν

Αίσθηση προκάλεσε η διαφορετική, για την Τουρκία, άποψη που διατύπωσε ο διακεκριμένος Τούρκος Θεολόγος, Μουσταφά Ισλάμογλου, μιλώντας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ισλάμογλου μίλησε στην τουρκική DW και είπε πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι «μια ενέργεια που δεν συμβαδίζει με το Κοράνι. Είναι μια ενέργεια που δεν αποδέχεται το Κοράνι».

Ο Ισλάμογλου κατηγόρησε και τον διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς που ανέβηκε στον άμβωνα με το σπαθί. «Μα η Άλωση δεν είναι αυτή. Η πραγματικότητα όμως… η άλωση είναι να κερδίσεις την καρδιά του ανθρώπου, εκεί να γίνει η άλωση», σημείωσε με νόημα.

 

Συγκεκριμένα για την Αγία Σοφία είπε πως «όλα τα μνημεία είναι υπό την προστασία του Θεού του Κορανίου. Άρα αυτή η ενέργεια δεν συμβαδίζει με το Κοράνι, αντιθέτως συγκρούεται».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ισλάμογλου είναι από τις λίγες διαφορετικές φωνές που ακούγονται στην Τουρκία για την Αγία Σοφία, ενώ η συγκεκριμένη δήλωση αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις στη χώρα καθώς η απόφαση για τη μετατροπή έχει την «υπογραφή» του τούρκου προέδρου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις