Κόσμος

Άγιο Φως: Πώς θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατομμύρια πιστοί περιμένουν το Άγιο Φως. Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται από το πρωί και εθνική αντιπροσωπεία, προκειμένου να το παραλάβει. Το κυβερνητικό αεροσκάφος αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 18.30.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα βλέμματα των Χριστιανών ανά τον κόσμο είναι στραμμένα προς τον Πανάγιο Τάφο, απ’ όπου το “Άγιο Φως” θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς κάθε γωνιά.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται και η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή και εν συνεχεία να παραλάβει και να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Δείτε ζωντανά την τελετή

Τον υπουργό και την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ισραήλ Ηλίας Ηλιάδης και ο γενικός πρόξενος Ιεροσολύμων Χρήστος Σοφιανόπουλος.

Λίγο πριν από τις 9.30 το πρωί η ελληνική αποστολή αναχώρησε για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10.15 αναμένεται να φτάσει στο Ελληνορθόδο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ακολούθως, στις 12.15, η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής.

Μετά τη λήξη της τελετής, περίπου στις 2.30 μετά το μεσημέρι, η επίσημη αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πατριαρχείο για την τελετή παραλαβή του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ θα παραδώσει το ‘Αγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός.

Πως θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το ‘Αγιο Φως στην Ελλάδα, αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 16.45 και να αφιχθεί στις 18.30 στην Αθήνα, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Στη συνέχεια το ‘Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Την αντιπροσωπεία που μεταβαίνει στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Μάρκος Μπόλαρης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Δαμιανός και ο βοηθός του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου Γεώργιος Αποστολακίδης. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά και Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Μπούρας Αθανάσιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τεράστιο κόστος και συνέπειες» με τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα από την ΕΕ – Η απάντηση της Κομισιόν
Η απάντηση της ΕΕ έρχεται μετά την κατηγορία του Τραμπ προς την ΕΕ ότι δεν συμμορφώνεται «στο σύνολό της» με τη εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε και την ανακοίνωσή του ότι θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%
Αυτοκίνητα 8
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ