Κόσμος

Άγιο Φως: Πώς θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατομμύρια πιστοί περιμένουν το Άγιο Φως. Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται από το πρωί και εθνική αντιπροσωπεία, προκειμένου να το παραλάβει. Το κυβερνητικό αεροσκάφος αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 18.30.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα βλέμματα των Χριστιανών ανά τον κόσμο είναι στραμμένα προς τον Πανάγιο Τάφο, απ’ όπου το “Άγιο Φως” θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς κάθε γωνιά.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται και η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή και εν συνεχεία να παραλάβει και να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Δείτε ζωντανά την τελετή

Τον υπουργό και την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ισραήλ Ηλίας Ηλιάδης και ο γενικός πρόξενος Ιεροσολύμων Χρήστος Σοφιανόπουλος.

Λίγο πριν από τις 9.30 το πρωί η ελληνική αποστολή αναχώρησε για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10.15 αναμένεται να φτάσει στο Ελληνορθόδο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ακολούθως, στις 12.15, η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής.

Μετά τη λήξη της τελετής, περίπου στις 2.30 μετά το μεσημέρι, η επίσημη αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πατριαρχείο για την τελετή παραλαβή του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ θα παραδώσει το ‘Αγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός.

Πως θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το ‘Αγιο Φως στην Ελλάδα, αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 16.45 και να αφιχθεί στις 18.30 στην Αθήνα, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Στη συνέχεια το ‘Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Την αντιπροσωπεία που μεταβαίνει στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Μάρκος Μπόλαρης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Δαμιανός και ο βοηθός του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου Γεώργιος Αποστολακίδης. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά και Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Μπούρας Αθανάσιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Το «όχι» του Eurogroup σε Ελλάδα και Ιταλία για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας ενόψει της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP
Ουκρανία: Στις ΗΠΑ οι διαπραγματευτές του Ζελένσκι για συνομιλίες με τους απεσταλμένους Τραμπ – Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με τη Ρωσία
Διήμερες επαφές στο Μαϊάμι, την ώρα που η Μόσχα απορρίπτει την πρόταση για εκεχειρία στον ενεργειακό τομέα και στη θάλασσα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Τραμπ βράβευσε τον Μασκ με το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών: «Τιτάνας της βιομηχανίας, είναι ο Έντισον της εποχής μας»
Με θερμά λόγια τίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, παρά την απομάκρυνσή τους τελευταίους μήνες - Βραβεύσεις και για κορυφαία στελέχη των Google, Nvidia, AMD, Dell και Microsoft
Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ