Κόσμος

Άγκυρα: “Απαράδεκτες” οι δηλώσεις Μακρόν για απόπειρα ανάμιξης στις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θέλει να επηρεάσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα του.

«Προφανώς. Θα υπάρξουν απόπειρες ανάμιξης στις επόμενες εκλογές. Έχει γραφτεί και οι απειλές δεν είναι συγκαλυμμένες», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Τρίτη από το τηλεοπτικό κανάλι France 5.

«Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις δηλώσεις, που είναι αντίθετες με το πνεύμα φιλίας και συμμαχίας», αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε μια ανακοίνωσή του.

«Η Τουρκία δεν έχει καμία άλλη έγνοια, σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική της Γαλλίας, παρά μόνο την ευημερία των περίπου 800.000 Τούρκων που ζουν σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Μικρό προβάδισμα Νετανιάχου με 54 έδρες έναντι 49 του Άιζενκοτ με το θρίλερ να συνεχίζεται - Ρυθμιστές τα αραβικά κόμματα
Ο επικεφαλής του ισραηλινού κεντροαριστερού κόμματος των Δημοκρατικών, ο Γιαΐρ Γκολάν, κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμαχήσει με τα αραβικά κόμματα για να σχηματιστεί κυβέρνηση
Οπαδοί του Μπένιαμιν Νετανιάχου
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Επίθεση με δύο μαχαίρια σε φρουρό της ισραηλινής πρεσβείας στο Βελιγράδι - Νεκρός ο δράστης
Οι σερβικές αρχές περιέγραψαν τον δράστη ως ανήλικο και υπάρχουν ενδείξεις ότι προερχόταν από την πόλη Σάμπατς, στη δυτική Σερβία και ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους
αστυνομια βελιγραδι