Κόσμος

Άγκυρα: “Απαράδεκτες” οι δηλώσεις Μακρόν για απόπειρα ανάμιξης στις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Η Τουρκία χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θέλει να επηρεάσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα του.

«Προφανώς. Θα υπάρξουν απόπειρες ανάμιξης στις επόμενες εκλογές. Έχει γραφτεί και οι απειλές δεν είναι συγκαλυμμένες», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Τρίτη από το τηλεοπτικό κανάλι France 5.

«Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις δηλώσεις, που είναι αντίθετες με το πνεύμα φιλίας και συμμαχίας», αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε μια ανακοίνωσή του.

«Η Τουρκία δεν έχει καμία άλλη έγνοια, σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική της Γαλλίας, παρά μόνο την ευημερία των περίπου 800.000 Τούρκων που ζουν σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Προφυλακίστηκε ο πατέρας που κρατούσε φυλακισμένο το 9χρονο παιδί του μέσα σε ένα βαν για πάνω από έναν χρόνο
«Ήταν γυμνό, ξαπλωμένο σε εμβρυϊκή στάση, σκεπασμένο με μια κουβέρτα πάνω σε ένα σωρό από σκουπίδια και κοντά σε περιττώματα», ανέφερε ο εισαγγελέας
Outside view of the building where a 9-year-old boy was rescued this week after living locked in his father's utility van since 2024, in Hagenbach, Eastern France, Saturday, April 11, 2026.