Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άγκυρα: Τους επόμενους μήνες παραχώρηση οικοπέδων νότια Καστελόριζου – Κρήτης

Τουρκία - Ντονμέζ
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Παραχωρήσεις οικοπέδων νοτίως του Καστελόριζου και της Κρήτης, εντός των επομένων μηνών, ανακοίνωσε η Άγκυρα, δια στόματος του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ντονμέζ είπε χαρακτηριστικά: “Με τη βοήθεια του Θεού, τους επόμενους μήνες, δηλαδή εντός του 2020, στο πλαίσιο της συμφωνίας καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης που υπογράψαμε με τη Λιβύη, θα ξεκινήσουμε γρήγορα  τις εργασίες παραχώρησης οικοπέδων”.

Τoν εκνευρισμό της Άγκυρας για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed στην Αθήνα αποτύπωσαν και οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

“Υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό, να μην μπορούμε να ρίξουμε παραγάδι. Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε”, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος αντιπρόεδρος σε έμμεση αναφορά του για τον EastMed, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα διέλυσε το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο. “Όποιος και να συμμετέχει, κανένα σχέδιο στην περιοχή που αποκλείει την Τουρκία δεν έχει πιθανότητα επιτυχίας”, υποστήριξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις