Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Άγνοια δηλώνει το Κρεμλίνο για τον αρχηγό του «Ισλαμικού Κράτους» Αλ Μπαγκντάντι

Φωτογραφία: Reuters

Δεν επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του βίντεο με τον Αλ Μπαγκντάντι η Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για το αν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στοιχεία για τον αρχηγό του «Ισλαμικού Κράτους» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«Δεν διαθέτω τέτοιες πληροφορίες, απλώς δεν γνωρίζω», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα αν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κάποια στοιχεία σε σχέση με το βίντεο με τη συνέντευξη του Αλ Μπαγκντάντι, στο οποίο αναφέρεται το Γαλλικό Πρακτορείο, ή κάποιες πληροφορίες για το αν είναι ή όχι ζωντανός.

προ λίγων ημερών ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αντιναύαρχος Ίγκορ Κοστιουκόφ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS, ότι η ρωσική στρατιωτική κατασκοπεία δεν έχει πληροφορίες για του πού ακριβώς βρίσκεται ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους».

Επίσης το ίδιο διάστημα ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για την Συρία Τζέιμς Τζέφρι είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ αυτή την στιγμή δεν διαθέτουν πληροφορίες για το που βρίσκεται ο Αλ Μπαγκντάντι.

Πρώτη εμφάνιση του ηγέτη του ISIS εδώ και 5 χρόνια!

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Αλ Μπαγκντάντι εμφανίστηκε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια, από το 2014.

Σε αυτό το βίντεο, ένας άνδρας με μακριά γκρίζα γένια, με την εμφάνιση του Αλ Μπαγκντάντι, κάθεται σταυροπόδι στο πάτωμα και απευθύνει ένα μήνυμα διάρκειας 18 λεπτών. Συζητάει μαζί με άλλους μαχητές, τα πρόσωπα των οποίων δεν διακρίνονται έπειτα από τεχνική επεξεργασία.

Ο άνδρας επιβεβαιώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος «θα εκδικηθεί» για τους μαχητές του που σκοτώθηκαν κι ότι η μάχη εναντίον της Δύσης είναι «μια μακρά μάχη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις