Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αγωνία για 10 Αμερικανούς ναυτικούς – Αγνοούνται μετά τη σύγκρουση αντιτορπιλικού με φορτηγό πλοίο

Αγωνία για 10 Αμερικανούς ναυτικούς – Αγνοούνται μετά τη σύγκρουση αντιτορπιλικού με φορτηγό πλοίο

– Ξύπνησαν μνήμες από τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS Fitzgerald με εμπορικό πλοίο
– Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John S. McCain συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο ανοιχτά των Φιλιππίνων
– Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
– Πέντε ναυτικοί έχουν τραυματιστεί

Μνήμες από τη ναυτική τραγωδία του περασμένου Ιουνίου, όταν το αντιτορπιλικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού USS Fitzgerald συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο στην Ιαπωνία με αποτέλεσμα επτά ναυτικοί να σκοτωθούν, ξύπνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (21.08.2017).

Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν νεκροί αλλά η αγωνία χτυπάει κόκκινο, καθώς μετά τη σύγκρουση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS John S. McCain με δεξαμενόπλοιο ανατολικά της Σιγκαπούρης, αγνοούνται 10 ναυτικοί, ενώ άλλοι πέντε έχουν τραυματιστεί!

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των ναυτικών που αγνοούνται, ανακοίνωσε το αμερικανικό ναυτικό. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το USS John S. McCain έχει υποστεί ζημιά από τη σύγκρουσή του με το εμπορικό πλοίο Alnic MC.

Τα δυο πλοία συγκρούστηκαν ενώ το αντιτορπιλικό “μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη”. “Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά”, ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε το πρακτορείο Reuters, το δεξαμενόπλοιο Άλνικ, σημαίας Λιβερίας και μήκους 183 μέτρων, δεν περιείχε πετρέλαιο για παράδοση.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ονομάστηκε προς τιμήν του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, πιλότο του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, ο Μακέιν παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για 5,5 χρόνια.

Πρόσφατα ο γερουσιαστής διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου και τώρα υποβάλλεται σε θεραπεία.

“Η Σίντι και εγώ έχουμε τους ναυτικούς της Αμερικής στο USS John S McCain στις προσευχές μας απόψε. Εκτιμούμε τις προσπάθειες των πληρωμάτων για έρευνα και διάσωση”, έγραψε στο Twitter ο Τζον ΜακΚέιν, εμβληματική φιγούρα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, που είχε διεκδικήσει και την προεδρία των ΗΠΑ αλλά ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Είναι η δεύτερη σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με εμπορικό πλοίο, στην Ασία, σε λιγότερο από δυο μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα το Ναυτικό των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι είχε μεταθέσει τους δύο ανώτατους αξιωματικούς και τον αρχικελευστή σε αμερικανικό αντιτορπιλικό που παραλίγο να βυθιστεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας αφού συγκρούστηκε με φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο.

Στην σύγκρουση του USS Fitzgerald τον Ιούνιο σκοτώθηκαν 7 ναύτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις