Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Άγρια επίθεση από καγκουρό – Το χτύπησαν με φτυάρι για να σωθούν! [video]

Άγρια επίθεση από καγκουρό – Το χτύπησαν με φτυάρι για να σωθούν! [video]
photo epa

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση… καγκουρό και κατάφερε να γλυτώσει όταν ο γιος της το χτύπησε με ένα φτυάρι στο κεφάλι!

Η Λίντα Σμιθ, 64 ετών, μαζί με την οικογένειά της φροντίζει άγρια ζώα και καγκουρό στην Αυστραλία, τραυματίστηκε σοβαρά στους πνεύμονες και τα πλευρά και χρειάστηκε να χειρουργηθεί μετά την επίθεση του καγκουρό στο σπίτι της, στην περιοχή Σάρλινγκ Ντάουνς του Κουίνσλαντ.

Η άτυχη γυναίκα και ο σύζυγός της, Τζιμ, ταΐζουν καθημερινά περίπου 30 καγκουρό και γουάλαμπι που ζουν στο κτήμα τους, καθώς λόγω της ξηρασίας που πλήττει την Αυστραλία τα άγρια ζώα δυσκολεύονται να βρουν τροφή.

Ένα αρσενικό καγκουρό όμως, 1,80μ ύψους, επιτέθηκε στον Τζιμ Σμιθ ενώ του έδινε φαγητό με την Λίντα να περιγράφει πως έγινε η επίθεση “Ο Τζιμ ήταν πεσμένος στο έδαφος και το ζώο συνέχιζε να τον κλοτσάει. Βγήκα για να τον βοηθήσω, να το τρομάξω με μια σκούπα, όμως εκείνο μου επιτέθηκε και η σκούπα μου έπεσε από τα χέρια”.

https://youtu.be/7FvCdWz0fb4

Τυχερή στην ατυχία της πάντως ήταν η γυναίκα, καθώς όταν ο γιος της κατάλαβε τι συμβαίνει έτρεξε να σώσει τους γονείς του και το χτύπησε στο κεφάλι με ένα φτυάρι!

Το καγκουρό το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε με την κ. Σμιθ να δηλώνει πως δεν θέλει να κυνηγήσουν οι αρχές το ζώο για να το σκοτώσουν, εξηγώντας ότι αντέδρασε όπως ορίζει η φύση του. Άλλωστε, όπως τόνισε, η οικογένεια γνώριζε ότι πάντα υπάρχει κίνδυνος όταν έρχεται κανείς σε επαφή με μη εξημερωμένα ζώα.

“Κατανοώ τι συνέβη” είπε, σημειώνοντας ότι τα ζώα μπορεί να γίνουν επιθετικά την περίοδο του ζευγαρώματος.

Στην Αυστραλία ζουν πάνω από 46 εκατομμύρια καγκουρό, ωστόσο οι επιθέσεις σε ανθρώπους είναι σπάνιο φαινόμενο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις