Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Άγριο πιστολίδι στις Βρυξέλλες για να ξετρυπώσουν τους τρομοκράτες του Παρισιού! Ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε έναν ύποπτο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε εξέλιξη παραμένει από τις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο νότιο προάστιο Forest των Βρυξελλών, σε αναζήτηση δραστών της πολύνεκρης επίθεσης στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κοέν Γκέενς.

Όλα άρχισαν όταν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών σε διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί, τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Οι δύο έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο έχουν υποστεί σοκ και συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ένας ύποπτος που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή των ειδικών δυνάμεων.

 ΦΩΤΟ: REUTERS

Στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων για την επίθεση στο Μπατακλάν, παραμένουν ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ο φίλος του Μοχάμεντ Αμπρινί, οι οποίοι γεννήθηκαν στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, οι αρχές ότι δεν πρόκειται για τον Αμπντεσλάμ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αμπντεσλάμ είχε εντοπιστεί στη βορειοδυτική Γαλλία, καθώς κατευθυνόταν προς το Βέλγιο, μία ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι. Ωστόσο, δεν συνελήφθη, διότι δεν είχε ταυτοποιηθεί ακόμα ως ύποπτος.

 

Το χρονικό

 

Περίπου στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε σπίτι στο νότιο προάστιο Forest των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί. 

Λίγο μετά τις 19.30 (ώρα Ελλάδας), η Libre Belgique μετέδωσε ότι ένας από τους υπόπτους εξουδετερώθηκε, ύστερα από νέα ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Ο ύποπτος βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα, έχοντας τουλάχιστον ένα καλάσνικοφ, ενώ ο δεύτερος δραπέτευσε από τις στέγες των διπλανών σπιτιών.

ΦΩΤΟ: REUTERS

Μαθητές παραμειναν κλεισμένοι μέσα στο σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή, μέχρι τις 18.34 (ώρα Ελλάδας), όταν επέτρεψαν στους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους.

 

 

«Στο πλαίσιο μιας εφόδου, μία ομάδα που αποτελείτο από Βέλγους και Γάλλους αστυνομικούς επενέβη και δέχθηκε πυροβολισμούς, προφανώς από βαριά όπλα, ωστόσο θα είμαι πολύ προσεκτικός (στο να περιγράψω τις ακριβείς) συνθήκες» είπε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ από το Αμπιτζάν, που επισκέπτεται.
Θα είμαι «προσεκτικός καθώς μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα προβώ σε περαιτέρω σχόλια από το να επιβεβαιώσω ότι πράγματι αυτό συνέβη» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΦΩΤΟ REUTERS

 

 

 

Μέχρι σήμερα, έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο 11 άνδρες για την επίθεση ισλαμιστών στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015, όταν 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Οκτώ από τους έντεκα εξακολουθούν να είναι υπό κράτηση.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε