Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Άγριος καυγάς και νέες προκλήσεις Ράμα για Χειμάρα – τσάμικο! [vids]

Άγριος καυγάς και νέες προκλήσεις Ράμα για Χειμάρα – τσάμικο! [vids]

Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος όχι μόνο επέμεινε πως οι Αλβανοί έσωσαν την… Ακρόπολη, αλλά έθεσε (ξανά) και θέμα τσάμικο! Οργισμένη αντίδραση και άγιος καυγάς με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ και βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε. «Εκτελείς εντολές του Ερντογάν!».

Όλα έγιναν στην αλβανική Βουλή, όπου χωρίς ίχνος… ντροπής, ο Αλβανός πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κατεδάφιση σπιτιών ομογενών στη Χειμάρρα, λέγοντας πως από τα 18 κτίρια που θα κατεδαφιστούν, τα οποία – είπε- είναι πλυντήρια αυτοκινήτων, κιόσκια και ερείπια, μόνο έξι θα απαλλοτριωθούν!

Χαρακτήρισε… χωρίς νόημα την αντίδραση Ελλήνων πολιτικών για το post του πως την Ακρόπολη την… έσωσαν Αλβανοί και δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι οι κάτοικοι της Χειμάρρας εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά το 1940, πεινασμένοι από την Ελλάδα ενώ η Αλβανία τους έδωσε ψωμί!

Δεν έλειψε η αναφορά του στο θέμα των τσάμηδων, το οποίο έθεσε σε άλλη μια φορά! Ζήτησε να καταργηθεί το βασιλικό διάταγμα για το εμπόλεμο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, λέγοντας πως «είναι μια πράξη που έχει συνέπειες για τους Αλβανούς πολίτες. Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε “τσάμικο”, δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα επί της περιουσίας, είναι εκείνο που ονομάζεται τσάμικο».

Εξαπέλυσε δε σφοδρότατη προσωπική επίθεση στον Βαγγέλη Ντούλε, κατηγορώντας τον πως μεταφέρει ψευδή εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση και αμαυρώνει την εικόνα στην Αλβανίας.

Η επίθεση αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τον ελληνικής καταγωγής βουλευτή. Ο Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε τον Έντι Ράμα τυχοδιώκτη, ο οποίος “ληστεύει” τη Χειμάρρα με στόχο να καθυποτάξει την ελληνική κοινότητα! Τον κατηγόρησε επίσης πως εκτελεί οδηγίες του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει κάνει εχθρό την Ελλάδα!

Ο Βαγγέλης Ντούλες είπε ότι από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία ο Ράμα, η Χειμάρρα βρίσκεται υπό την καθημερινή απειλή των μπουλντόζων. «Δεν υπάρχει κίβδηλος πατριωτισμός που θα επωμιζόταν τους κακόβουλους και ληστρικούς υπολογισμούς του Ράμα και της κλίκας του στη Χειμάρρα», τόνισε ο ομογενής βουλευτής.

«Ο Ράμα ανατρέπει την πολιτική δεκαετιών της Αλβανίας για να συμβάλει στη σταθερότητα της Βαλκανικής και ανακαλύπτει εχθρούς. Εφαρμόζει τα αιτήματα του Μπαμπά ( Ερντογάν) για τα τουρκικά σχολεία στην Αλβανία και ανακαλύπτει ότι εχθρός είναι η Ελλάδα, η οποία φιλοξενεί 700 χιλ. Αλβανούς, ενώ ο Ράμα τους συμπατριώτες του, τους στέλνει στην ξενιτειά», πρόσθεσε.

«Είσαι αδιάβαστος, μας ντρόπιασες στα μάτια του κόσμου με την ανάρτηση για την Ακρόπολη. Επέλεξες μια γκραβούρα με μιναρέ. Η νοοτροπία σου απέχει πολύ από την δυτική νοοτροπία. Εσύ και τον Περικλή της αρχαιότητας τον βλέπεις με σαρίκι, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι άλλοι, σε βλέπουν ως γενίτσαρο που ορμάς να καταλάβεις τη Βιέννη. Δεν μπορείς να καλύψεις τις αποτυχίες σου με εθνικιστική ρητορική, έχει χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα. Καιρός κ. πρωθυπουργέ, να ξεμεθύσεις», συνέχισε ο Β. Ντούλες, ενώ απαντώντας την κατηγορία του Αλβανού πρωθυπουργού πως αμαυρώνει την εικόνα της Αλβανίας είπε: «είπες σε μένα ότι αμαυρώνω την εικόνα, αλλά δεν υπάρχει πιο μαύρη κυβέρνηση από τη δική σας τα 25 αυτά χρόνια».

Με πληροφορίες και από himara.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε