Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Άγριος καυγάς Μπάιντεν με ψηφοφόρο: «Είσαι γέρος!», «είσαι ψεύτης»! video

Άγριος καυγάς Μπάιντεν με ψηφοφόρο: «Είσαι γέρος!», «είσαι ψεύτης»! video
Φωτογραφία Reuters

«Σκοτώθηκε» με ψηφοφόρο στην Αϊόβα ο Τζο Μπάιντεν, με αφορμή όχι μόνο το θέμα της Ουκρανίας και της εκεί παρουσίας του γιου του, αλλά και της ηλικίας του. Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν «βαριές» κουβέντες.

Ο Μπάιντεν, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, βρέθηκε στο Νιου Χάμπτον της Αϊόβα και εκεί τα πράγματα δεν…. κύλησαν ακριβώς όπως θα ήθελε!

Κυρίως όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας, 83 ετών κατά πληροφορίες, πήρε το μικρόφωνο. Τότε ήταν που τα αίματα «άναψαν» και ειπώθηκαν «βαριές κουβέντες»! «Έχω δυο προβλήματα μαζί σου. Το ένα είναι πως είσαι σχεδόν τόσο μεγάλος όσο εγώ. Είναι πολύ γέρος για τη δουλειά», είπε αρχικά ο άνδρας, με τον Μπάιντεν, πάντως, σε πρώτη φάση να μην αντιδρά και μόνο να χαμογελά.

Αλλά τα πράγματα δεν σταμάτησαν εκεί. «Έχω μια ερώτηση που θέλω να απαντήσεις. Όλοι ξέρουμε ότι ο Τραμπ παίζει παιχνίδια με την Ουκρανία (…) αλλά εσύ από την άλλη έστειλες εκεί (στην Ουκρανία) τον γιο σου, να βρει δουλειά και να δουλέψει για μια εταιρία φυσικού αερίου ενώ δεν είχε καμία εμπειρία, για να εξασφαλίσεις πρόσβαση στον πρόεδρο (σ.σ. εννοεί τον Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος). Οπότε, «πουλάς» πρόσβαση στον πρόεδρο…».

Κάπου εκεί τα… πήρε ο Τζο Μπάιντεν και άρχισε ο καυγάς. «Είσαι ένας καταραμένος ψεύτης φίλε! Αυτό δεν είναι αλήθεια και ποτέ κανείς δεν το είπε!» ήταν η πρώτη αντίδραση του υποψήφιου για την προεδρία. «Είμαι υποψήφιος γιατί είμαι πολύ καιρό στα πράγματα και ξέρω περισσότερα απ’ όσα ξέρουν πολλοί άλλοι και μπορώ να κάνω πράγματα» είπε ο Μπάιντεν.

Φαίνεται πάντως πως εκείνο που τον πείραξε περισσότερο ήταν το σχόλιο για την ηλικία του. «Και αν θέλεις να τσεκάρεις τη φυσική μου κατάσταση, έλα να κάνουμε πους απς μαζί. Ας τρέξουμε, ας κάνουμε ότι θέλεις. Ας υποβληθούμε σε τεστ IQ!». Αυτή ήταν η απάντηση στο πρώτο χρόνιο του άνδρα.

Στο δεύτερο, σε ό,τι αφορά στον γιο του και την Ουκρανία, ο Μπάιντεν αρνήθηκε πως έκανε οτιδήποτε λάθος. «Δεν είπα ότι έκανες λάθος» του είπε ο άνδρας και τότε ο Μπάιντεν τα πήρε… ακόμη περισσότερο! «Είδες ότι έστειλα τον γιο μου να δουλέψει σε εταιρία αερίου στην Ουκρανία! Αυτό δεν είπες! Ξεκαθάρισε τα λόγια σου Τζακ!».

Δείτε τον καυγά

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ, ήταν επικεφαλής από το 2014 ως το 2019 του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma, με μηνιαία μισθό 50.000 δολάρια, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σε μια περίοδο που ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις