Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άγριος καυγάς Τραμπ – δημοσιογράφου – Αρνήθηκε να του κάνει ερώτηση [vid]

Φωτο από reuters
Φωτο από reuters

Μαλλιά κουβάρια έγιναν ο Ντόναλντ Τραμπ και ένας δημοσιογράφος του CNN στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του μεγιστάνα μετά την εκλογή του. Ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του δημοσιογράφου, λέγοντας του με ύφος “σιωπή” ενώ κατηγόρησε το CNN για ψευδείς ειδήσεις.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ τα έβαλε τόσο με το CNN όσο και με το Buzzfeed. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για τα δυο ΜΜΕ που δημοσίευσαν πρώτα την αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών, που ήθελε τη ρωσική κυβέρνηση να εκβιάζει τον Τραμπ με ένα βίντεο στο οποίο κάνει όργια σε σουίτα ξενοδοχείου στη Μόσχα.

Ο μεγιστάνας επιτέθηκε και στα δυο Μέσα κατηγορώντας τα για ψευδείς ειδήσεις ενώ απαγόρευσε στον δημοσιογράφο Τζιμ Ακόστα του CNN, ο οποίος κάλυπτε τη συνέντευξη Τύπου, να κάνει ερώτηση.  Ο δημοσιογράφος επέμενε να απευθύνει ερώτημα στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, με εκείνον να του κουνά το δάχτυλο αρνητικά και να του λέει με ύφος να σιωπήσει.

Η μεταξύ τους στιχομυθία, όπως τη δημοσίευσε στο Twitter η δημοσιογράφος του CNN, Ελίζαμπεθ Λάντερς:

Τραμπ: Οχι εσύ.

Ακόστα: Μπορείτε να μας δώσετε μία ευκαιρία;

Τραμπ: Ο οργανισμός σας είναι απαίσιος.

Ακόστα: Κάνετε επίθεση στον δημοσιογραφικό οργανισμό μας, μπορείτε να μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε μία ερώτηση κύριε;  Κύριε, μπορείτε…

Τραμπ: Σιωπή.

Ακόστα: Κύριε εκλεγμένε πρόεδρε, μπορείτε να πείτε…

Τραμπ: Μην είστε αγενής.

Ακόστα: Μπορείτε να μας δώσετε μία ερώτηση από τη στιγμή που μας επιτίθεστε; Μπορείτε να μας δώσετε μία ερώτηση;

Τραμπ: Μην είστε αγενής. Οχι, δεν θα σας δώσω ερώτηση. Δεν πρόκειται να σας δώσω ερώτηση.

Ακόστα: Μπορείτε να δηλώσετε…

Τραμπ: Είστε ψευδείς ειδήσεις. Προχωρήστε.

Μάλιστα, ο Ακόστα υποστήριξε ότι Σιν Σπάισερ, που θα είναι εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Τραμπ, τον απείλησε ότι θα τον πετάξει έξω από τη συνέντευξη Τύπου, αν προσπαθούσε ξανά να κάνει ερώτηση στον εκλεγμένο πρόεδρο!

Η απάντηση του CNN

Λίγο αργότερα, το CNN εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό τονίζοντας ότι τίποτα από όσα δημοσίευσε δεν είναι ψέμα. “ Η απόφαση του CNN να δημοσιεύσει προσεκτικά στοιχεία που προέρχονται από έκθεση σχετικά με τις πράξεις της κυβέρνησής μας είναι πολύ διαφορετική από την απόφαση του Buzzfeed να δημοσιεύσει αβάσιμα σημειώματα. Η ομάδα Τραμπ το ξέρει αυτό” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

“Είμαστε πολύ σίγουροι για τα όσα δημοσιεύσαμε. Τονίσαμε ότι δεν δημοσιεύσαμε καμία λεπτομέρεια από την έκθεση των 35 σελίδων γιατί δεν είχαν επιβεβαιωθεί οι ισχυρισμοί της έκθεσης. Επειδή η ομάδα Τραμπ έχει κριτικάρει την αναφορά μας, τους ζητάμε να γίνουν πιο συγκεκριμένοι και να μας πουν τι ακριβώς δεν ισχύει” καταλήγει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε