Κόσμος

Αιγυπτος: 5 χρόνια σε αστυνομικό για ξυλοδαρμό

Πέντε χρόνια στην φυλακή θα περάσει αστυνομικός στην Αιγυπτο γιατί όχι μόνο συνέλαβε αλλά....

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

έδειρε ανελέητα έναν διανοητικά καθυστερημένο άνδρα.

Ο Ακράμ Σουλεϊμάν, είχε συλλάβει τον άνδρα τον Ιούλιο του 2008, τον οδήγησε σε αστυνομικό τμήμα στην Αλεξάνδρεια και τον χτύπησε επανειλημμένα.

Το 29χρονο θύμα, ήταν στα κρατητήρια για οκτώ ημέρες χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία και μετά τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε για να του αφαιρεθεί θρόμβωση στον εγκέφαλο που του είχε προκληθεί από τον ξυλοδαρμό.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν εδώ και χρόνια την Αιγυπτιακή αστυνομία για κακομεταχείριση κρατουμένων με ατιμωρησία.

Δεκάδες βίντεο που απαθανατίζουν ξυλοδαρμούς και βασανισμούς κρατουμένων έχουν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα