Κόσμος

Αίγυπτος: Αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό… αλλά από Δεκέμβρη

Η συνεχιζόμενη αύξηση (αν και σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τώρα) των κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται να οδηγήσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση στην απόφαση του περιορισμού της λειτουργίας καταστημάτων και εστιατορίων από την 1η Δεκεμβρίου.

Τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα η Αίγυπτος, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργικού Συμβουλίου Νάντερ Σαάντ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι ώρες κλεισίματος των καταστημάτων θα καθοριστούν στις 10 μ.μ. το χειμώνα και στις 11 μ.μ. το καλοκαίρι, ενώ τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία θα εξαιρεθούν από το μέτρο, την ώρα που τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα επιτρέπεται να παραμένουν ανοιχτά αργότερα από τα καταστήματα, έως και τα μεσάνυχτα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η μη χρήση προστατευτικής μάσκας τιμωρείται στην Αίγυπτο με 4.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 216 ευρώ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ αποκάλεσε «μανιακό» τον Τραμπ γιατί υπερασπίστηκε τον πράκτορα της ICE που σκότωσε γυναίκα στη Μινεάπολη
«Είδα αυτό το βίντεο. Δεν μου φάνηκε ότι κάποιος ποδοπατήθηκε. Μου φάνηκε σαν μια γυναίκα να φοβήθηκε, να προσπάθησε να απομακρυνθεί και τη πυροβόλησαν» είπε ο διάσημος παρουσιαστής
Ο Τζίμι Κίμελ
Έργα και ημέρες της ICE στις ΗΠΑ: Τι είναι και πώς δρα η «Γκεστάπο του Τραμπ»
Το 2025 ήταν η πιο φονική χρονιά για την Αστυνομία Μετανάστευσης των ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια με 31 νεκρούς στα κέντρα κράτησης - Από το Λος Άντζελες και την επιχείρηση «Midway Blitz», στη νεκρή γυναίκα στη Μινεάπολη στην αρχή του 2026
Πράκτορες της ICE