Κόσμος

Αίγυπτος: “Έσπασε” σήμερα το φράγμα των 99 εκατομμυρίων κατοίκων!

Η Αίγυπτος "έσπασε" τη Δευτέρα (22.7.2019) το φράγμα των 99 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ άλλα 9 εκατομμύρια είναι οι απόδημοι Αιγύπτιοι.

Αυτό δείχνει πλέον ο ψηφιακός μετρητής της Στατιστικής Υπηρεσίας, δείχνοντας ότι ο πληθυσμός της Χώρας του Νείλου έφτασε το μεσημέρι (τοπική ώρα) τους 99.002.044 κατοίκους, κάτι που σημαίνει ότι η Αίγυπτος βαδίζει ολοταχώς τα 100 εκατομμύρια.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε κατά ένα εκατομμύριο μόλις σε οκτώ μήνες, καθώς είχε υπολογιστεί σε 98 εκατομμύρια στις 12 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και με τον ρυθμό γεννητικότητας, ο πληθυσμός των κατοίκων της Αιγύπτου θα ξεπεράσει τα εκατό εκατομμύρια περίπου στο ξεκίνημα του επόμενου έτους 2020.

Να σημειωθεί ότι το Κάιρο αποδεικνύεται από τις πολυπληθέστερες πρωτεύουσες στον κόσμο με συνολικό πληθυσμό σε όλη την περιφέρεια περίπου 18,7 εκατομμυρίων κατοίκων (μέγεθος που αντιστοιχεί στους κατοίκους του κέντρου της πόλης, της γειτονικής Γκίζας μέχρι τις Πυραμίδες και των περιχώρων).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αιγυπτιακή διασπορά αριθμεί περί τα 9 εκατομμύρια άτομα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS