Κόσμος

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 11 νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στο τρίτο κατά σειρά σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε μέσα σε ένα μήνα στην Αίγυπτο, αυτή τη φορά στη γραμμή Καΐρου – Μανσούρας, στο Δέλτα του Νείλου, όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός τύπος καταγράφοντας ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Από το ίδιο δυστύχημα, που προήλθε από εκτροχιασμό τεσσάρων βαγονιών, 98 άτομα τραυματίστηκαν, με τους περισσότερους να έχουν υποστεί κατάγματα και να μεταφέρονται στα κοντινά νοσοκομεία της Μπάνχα, με τα δεκάδες ασθενοφόρα που κατέφθασαν επί τόπου, όπως ανέφερε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τη διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος, ενώ όρισε να υπάρξει άμεση αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Στο Υπουργείο Υγείας, δημιουργήθηκε ομάδα έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η νοσοκομειακή περίθαλψη των τραυματισθέντων και η καλύτερη ιατρική βοήθεια.

Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο σε λιγότερο από ένα μήνα. Στις 26 Μαρτίου, δύο τρένα συγκρούστηκαν στην περιοχή της πόλης Σοχάγκ με τουλάχιστον 19 θύματα, ενώ την περασμένη Τετάρτη, ένα ακόμη τρένο εκτροχιάστηκε στην ίδια περιοχή της Μανσούρα τραυματίζοντας 15 τουλάχιστον άτομα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Ρωσία και Κίνα ετοιμάζονται να μπουν στο «παιχνίδι» στο πλευρό του Ιράν που απειλεί με αντίποινα την Ευρώπη
Οι ΗΠΑ έχουν χτυπήσει μέχρι τώρα περισσότερους από 3.000 στόχους από την έναρξη των επιχειρήσεών τους στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή
Βηρυτός 13
Το Ισραήλ βομβάρδισε κέντρο διοίκησης της αεροπορικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα συγκεκριμένα κέντρα χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ και τους Φρουρούς της Επανάστασης για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό επιθέσεων
Βομβαρδισμός Ισραήλ